Met James Cameron als regisseur was het mogelijk wel gebeurd tijdens een Spiderman film. Nu zitten we met de onuitwisbare verschrikkelijke beelden van Mr Freeze tijdens die verschrikkelijke Batman film.

Het was bijna gebeurd. James Cameron had bijna een Spiderman film gemaakt. Het zou zelfs een R-rated film kunnen worden. Cameron had al een script waar in stond dat het kon gaan over de echte puberteit dingen. Stel je voor dat Spiderman wakker wordt in de ochtend en helemaal onder zit onder zijn eigen web vloeistof, redelijk volwassen stof toch? Cameron wilde een vijand maken die in zeker zin hetzelfde beleefde als de jonge Peter Parker. De vijand zou lijken op Elektro en zou niemand mogen aanraken, geen contacten meer kunnen onderhouden, net zoals dat met Peter Parker gebeurd.

Uiteindelijk is de film niet doorgegaan, omdat het budget niet toereikend was en de technieken voor een dergelijke film nog niet aanwezig waren.

Wat denk jij? Zou James Cameron zijn licht nog een keer over een Spiderman film moeten schijnen? Moeten de films wat serieuzer worden?