Asperge soep

Brabantse Asperge Soep

Een Aangename Seizoens- Keuze, Gij Zult Genieten is het elfde gebod. “Heb liefde voor het koken en iedereen geniet.”

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Serveer tijd: 5 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Dit recept is voor: 6 personen

Ingrediënten
O,6 kg. Asperge B keuze(heeft met de maat te maken en niet met de kwaliteit)Geschild is het eenvoudigst, dus vraag dan zeker ook naar de schillen.
1 liter kippen bouillon(mag ook vegetarisch zijn)
40 gram roomboter
50 gram bloem
125 ml. slagroom
1 mespunt witte peper gemalen
1 mespunt nootmuskaat gemalen
1/2 mespuntje gemalen foelie
2 eetlepels vers gehakte krulpeterselie
zout om naar wens op smaak te brengen

Bereidingswijze asperge soep
Snijdt de geschilde asperges in stukjes van 2 centimeter. Houdt 200 gram achter bij voorkeur de kopjes dit wordt de garnituur. De 400 gram wordt gegaard in een beetje bouillon en daarna in een keuken machine tot gladde puree gedraaid wordt
Laat de schillen met de kippen bouillon rustig trekken voor een ½ uur. En zeef daarna de schillen eruit.
Nu kunt u de asperge puree hier aan toe voegen met de slagroom en de specerijen.
Maak van de 40 gram boter en de 50 gram bloem een roux, laten afkoelen tot keuken temperatuur.
Bind de warme soepbasis met de koude roux. Gedoseerd gebruiken, u heeft misschien niet alle roux nodig.
Nu het laatste gedeelte van de gesneden asperges toevoegen aan de basis en dan kort laten koken zodat de asperges nog een bite houden.
Als laatste doet u de vers gehakte peterselie bij de soep.
Maak de soep eventueel op smaak met zout, Mocht de soep te stevig zijn dan kunt u nog wat bouillon toevoegen.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden