De 7-jarige Ferre Otjens uit Heeswijk-Dinther is een burgerinitiatief gestart omdat hij graag een gekleurd zebrapad wil in Heeswijk-Dinther.

“Een paar weken geleden hebben we het op school gehad over “Paarse Vrijdag”. Dit is de tweede vrijdag in December en het betekent dat je mag zijn wie je wil zijn. Of je nou homo, lesbisch, bi of transgender bent. In Den Bosch hebben ze daar een gekleurd zebrapad voor. Aan papa en mama vroeg ik waarom wij dat hier in Heeswijk-Dinther niet hebben. Dat wisten ze niet, dus stelde ik mijn vraag aan wethouder van Moorselaar van de Gemeente Bernheze. Die vond het een goed idee alleen zei hij dat meer mensen dat moeten vinden”, zegt Ferre.

Als het aan Ferre ligt komt het gekleurde zebrapad bij de oversteekplaats aan de St. Servatiusstraat in Heeswijk-Dinther ter hoogte van de Jumbo Supermarkt. Ferre vraagt alle inwoners van Bernheze om extra steun voor zijn initiatief.

Wil jij Ferre in dit initiatief steunen? Mail dan een reactie naar [email protected]. Ferre zal alle reacties overhandigen aan wethouder van Moorselaar.

Foto: DTVnieuws.nl