Geroosterde Tomaatjes

Geroosterde kruidige Cherry Tomaatjes

Tomaten zijn een rijke bron van Lycopeen, deze stof komt pas vrij bij het verwarmen van de tomaat. Deze antioxidant is in vet oplosbaar. Daarvoor is de combinatie met olijf olie perfect. Olijfolie is een antioxidant en bevat enkelvoudig onverzadigd Omega 9 vetzuur . Rozemarijn, positief effect op doorbloeding en beschermt de lever. Knoflook is bloed druk verlagend, en bevat selenium dus ook belangrijk voor de lever. Met andere woorden dit gerecht is mega gezond.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Nagerecht voor: 8 personen

Ingrediënten:
1000gram rijpe zoete cherry tomaatjes
6 gram grof zeezout
25 gram gehakte verse knoflook
15 gram verse gehakte rozemarijn, tijm, oregano(5;5;5)
50 ml. EV olijf olie
6 draaien met een pepermolen met gemengde peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verdeel de tomaatjes over de schaal bedekt met bakpapier.
Hierna alle ingrediënten verdelen over de tomaatjes.
Zet de schaal in de voor verwarmde oven, zet naar 3 minuten de boven warmte aan om de tomaatjes enigszins te roosteren.
Schep de tomaatjes hierna in schone glazen potjes.
Giet dan het vrij gekomen rijkelijk smakende vocht over de tomaatjes en sluit direct af. Terug koelen in koud water en daarna in de koelkast bewaren. Heb 2 dagen geduld zodat de smaak goed doorgetrokken is in de tomaatjes.
Serveer hier vers gebakken brood bij of een kruidige crostini.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden