Het idee achter het Café

De eerste aflevering van het Goedemorgen Café werd gemaakt op 8 februari 2014. Het was de eerste uitzending op Mfm de regionale omroep van Oss en Bernheze. Het team bestaande uit Wilma Pepers, Anke Fransen en Roy van Brink was daarvoor nog werkzaam bij WanFm wat tot 2014 de lokale omroep was van Bernheze. Daar presenteerden zij Goedemorgen Bernheze. Het programma werd daar al zo’n 5 jaar gepresenteerd.

Programmamaker Roy van Brink had daarvoor een jongerenprogramma op de vrijdagavond. KinkyBrinky.nl heette het programma. In 2008 vond van Brink het tijd om een andere weg in te slaan, wat serieuzer maar wel op een losse manier gepresenteerd. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het team van KinkyBrinky.nl mee zou overstappen, maar al snel bleek dat verplichtingen elders het team deed opsplitsen. Van Brink ging toen op zoek naar een nieuwslezer. Deze vond hij in Anke Fransen. Ook Anke was te porre voor een serieuzere noot, maar ook een speels programma.

Al snel kwamen vele gasten over de vloer. Het werd een soort van inloop Café. Toen duidelijk werd dat Wan Fm zou stoppen en er een overstap gemaakt zou worden naar Mfm die voor een veel groter gebied uitzond bleek dat de naam niet meer zou voldoen. Al snel kwam de sfeer van het programma als naam naar voren –> Café.

Vanaf 2014 heette het programma dan ook Het Goedemorgen Café. De bedoeling was en is dan ook een gezellige inloop waar je op de achtergrond best wat herrie mag worden. Met de laatste uitzending van Goedemorgen Bernheze werd dit nog een keer extra krachtig neergezet door daadwerkelijk in het Café van Cultureel Centrum de Pas te Heesch te gaan uitzenden.

Met onderwerpen uit de regio

Onderwerpen waar je in geïnteresseerd bent. Niet te lang over door praten, maar kort snel nieuws zodat je op de hoogte bent over wat er in de regio Oss, Bernheze, Uden Veghel en ‘s-Hertogenbosch speelt.

Het Goedemorgen Café streeft er naar de gehele regio te bedienen. Dit doen we met onze eigen redactie, maar ook met de hulp van mensen die naar ons luisteren. Via de site, sociale media en de telefoon proberen we al het nieuws te ontvangen. Daarna te verwerken zodat we het weer kunnen verspreiden via onze eigen media.

Het Goedemorgen Café online

Via allerlei kanalen proberen we de luisteraar en kijkers te benaderen. We snappen dat radio allang niet meer het enige medium is, maar dat online de meeste luisteraars en kijkers zitten. Middels deze site maar ook Facebook, Instagram en twitter proberen we dan ook ons publiek te bereiken.