“Het was de dag waarvan je wist dat die zou komen”……..En eigenlijk wisten we al meer dan 10 jaar dat die dag een keer zou komen. Ze, Wilma Pepers, werd onze gastvrouw, nadat Cor Hanegraaf overleed, eveneens een medewerker van het programma.

Wilma Pepers kwam binnen bij het team en maakte meteen duidelijk dat ze ziek was. Ze had een vorm van MS, namelijk Duchenne. Een groepje waaronder haar eigen man, zouden een fietstocht organiseren om daarmee geld op te halen voor onderzoek naar deze vorm van MS. Wilma werd de gastvrouw van het programma en ontving alle gasten op een zeer warme manier. Wilma kwam ook nog in het programma met haar eigen wijsheden/tips.

Wilma was niet alleen gastvrouw maar ook onderdeel van het programma, hier kreeg ze haar uitdaging, het repaircafe.

We kunnen het haar helaas niet meer vragen, maar we gokken dat het hoogtepunt in al die jaren voor haar toch wel de ontmoeting met Lenie ’t Hart was. Ze was maanden daarvoor al bezig geweest om handdoeken te verzamelen. Deze waren nodig voor de zeehonden in Pieterburen. Ze had zelfs een eigen zeehond geadopteerd. We mochten, toen nog vanuit Loosbroek, live mee luisteren hoe Wilma Wilma uit zette in de zee.

Wilma doet zelf live verslag van het uitzetten van haar eigen geadopteerde zeehond: Wilma..

Lenie ’t Hart kwam tijdens de eerste uitzending vanuit een nieuwe omroep haar speciaal bedanken.

Al geruime tijd was Wilma niet meer aanwezig in het programma. Haar MS begon de overhand te krijgen, waardoor ze andere ziektebeelden kreeg.

Woensdagochtend 1 juni kregen wij het bericht dat Wilma Pepers is overleden.

Heeswijk, 2 oktober 1951 – Veghel, 1 juni 2022