Na maandenlange voorbereidingen, opnamen en menig muzikale noot te hebben gekraakt, mag Bram van de Ven het van de daken schreeuwen: “Ik zit in het programma ‘De Hollandse Nieuwe’!”. Dit maakte de Osse zanger gisteren avond bekend op zijn social media account.
“Yes! Eindelijk mag ik het bekendmaken!” zegt de Osse zanger. Sinds november 2021 moest hij afwachten of hij op voor-auditie mocht komen in de studio in Baarn. In februari 2022 kwam dat verlossende telefoontje en een maand later stond het complete productieteam in zijn huiskamer voor ronde 1.
In de nieuwe talentshow De Hollandse Nieuwe komen de kandidaten dan ook niet naar de studio. Onder leiding van Jeroen van der Boom trekken vakjuryleden Samantha Steenwijk, René Froger en Danny de Munk het hele land door op zoek naar de nieuwe volkszanger van Nederland.
“Het was een positieve rollercoaster voor mij!” zegt Van de Ven. “Je maakt een talentenjacht voor de eerste keer mee. Ik wist niet wat me te wachten stond. Toen ze me uiteindelijk vertelde dat ik mijn complete huiskamer moest gaan verbouwen voor een bezoek van Talpa, had ik mijn hartslag volledig in mijn keel zitten. Zelfs loungebank is buiten gezet!”. Het verhaal ging in de wijk De Ruwaard, waar de Osse zanger woont, snel in de rondte. “De buurt liep uit, er werden foto’s gemaakt, en iedereen werd er wel erg nieuwsgierig van over wat er zich afspeelde in mijn huiskamer. Maar ja, ik mocht natuurlijk niks zeggen!” aldus Van de Ven.
Over het verloop van het programma is Van de Ven heel duidelijk: “Ik mag niks verklappen! Lekker elke zaterdag voor de buis zitten, en ga me volgen via mijn social media kanalen!”. Bram is te zien op zaterdag 25 juni 2022, om 21:00 uur op SBS6.