Uitgelicht
Uitzending 523
De uitzending start als een vrolijke zaterdag met een propvolle agenda; de wereld lijkt, na een zon-
Uitzending 522
De zomervakantie is in volle gang! We hebben alle vakantieplannen doorgenomen, en met Peter van der
Uitzending 523
De uitzending start als een vrolijke zaterdag met een propvolle agenda; de wereld lijkt, na een zon-
Uitzending 522
De zomervakantie is in volle gang! We hebben alle vakantieplannen doorgenomen, en met Peter van der
Uitzending 521
Deze uitzending moeten we het helaas zonder Nathalie doen, jammer! Een beetje onwennig dus, met een
Asperge soep

Brabantse Asperge Soep

Een Aangename Seizoens- Keuze, Gij Zult Genieten is het elfde gebod. “Heb liefde voor het koken en iedereen geniet.”
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal personen: 6

Ingrediënten

O,6 kg. Asperge B keuze(heeft met de maat te maken en niet met de kwaliteit)Geschild is het eenvoudigst, dus vraag dan zeker ook naar de schillen. 1 liter kippen bouillon(mag ook vegetarisch zijn) 40 gram roomboter 50 gram bloem 125 ml. slagroom 1 mespunt witte peper gemalen 1 mespunt nootmuskaat gemalen 1/2 mespuntje gemalen foelie 2 eetlepels vers gehakte krulpeterselie zout om naar wens op smaak te brengen

Bereiding

Snijdt de geschilde asperges in stukjes van 2 centimeter. Houdt 200 gram achter bij voorkeur de kopjes dit wordt de garnituur. De 400 gram wordt gegaard in een beetje bouillon en daarna in een keuken machine tot gladde puree gedraaid wordt Laat de schillen met de kippen bouillon rustig trekken voor een ½ uur. En zeef daarna de schillen eruit. Nu kunt u de asperge puree hier aan toe voegen met de slagroom en de specerijen. Maak van de 40 gram boter en de 50 gram bloem een roux, laten afkoelen tot keuken temperatuur. Bind de warme soepbasis met de koude roux. Gedoseerd gebruiken, u heeft misschien niet alle roux nodig. Nu het laatste gedeelte van de gesneden asperges toevoegen aan de basis en dan kort laten koken zodat de asperges nog een bite houden. Als laatste doet u de vers gehakte peterselie bij de soep. Maak de soep eventueel op smaak met zout, Mocht de soep te stevig zijn dan kunt u nog wat bouillon toevoegen.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Tour de France
Uitzending op: 9 juli, 2022
Stromae –
Alors On Danse
Barbara Pravi –
Voila
Zaz –
Je Veux