Uitgelicht
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Uitzending 514
Deze stille zaterdag was alles behalve stil, de studio was vol leven
Asperge soep

Brabantse Asperge Soep

Een Aangename Seizoens- Keuze, Gij Zult Genieten is het elfde gebod. “Heb liefde voor het koken en iedereen geniet.”
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal personen: 6

Ingrediënten

O,6 kg. Asperge B keuze(heeft met de maat te maken en niet met de kwaliteit)Geschild is het eenvoudigst, dus vraag dan zeker ook naar de schillen. 1 liter kippen bouillon(mag ook vegetarisch zijn) 40 gram roomboter 50 gram bloem 125 ml. slagroom 1 mespunt witte peper gemalen 1 mespunt nootmuskaat gemalen 1/2 mespuntje gemalen foelie 2 eetlepels vers gehakte krulpeterselie zout om naar wens op smaak te brengen

Bereiding

Snijdt de geschilde asperges in stukjes van 2 centimeter. Houdt 200 gram achter bij voorkeur de kopjes dit wordt de garnituur. De 400 gram wordt gegaard in een beetje bouillon en daarna in een keuken machine tot gladde puree gedraaid wordt Laat de schillen met de kippen bouillon rustig trekken voor een ½ uur. En zeef daarna de schillen eruit. Nu kunt u de asperge puree hier aan toe voegen met de slagroom en de specerijen. Maak van de 40 gram boter en de 50 gram bloem een roux, laten afkoelen tot keuken temperatuur. Bind de warme soepbasis met de koude roux. Gedoseerd gebruiken, u heeft misschien niet alle roux nodig. Nu het laatste gedeelte van de gesneden asperges toevoegen aan de basis en dan kort laten koken zodat de asperges nog een bite houden. Als laatste doet u de vers gehakte peterselie bij de soep. Maak de soep eventueel op smaak met zout, Mocht de soep te stevig zijn dan kunt u nog wat bouillon toevoegen.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Songfestival Top 3
Abba –
Waterloo
Brother of men –
Save al your kisses for me
Johny Logan –
Whats another Year
Uitzending op: 14 mei, 2022