Uitgelicht
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Uitzending 514
Deze stille zaterdag was alles behalve stil, de studio was vol leven
Chocolade vingers

Chocolade vingers

Dit is een eenvoudig en machtig dessert. 6 personen wordt nu best lastig, dus is er meer voor minder mensen. Zie het maar als een zoete troost in deze vreemde tijd.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 minuut
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal personen: 6

Ingrediënten

Ingrediënten: 220 gram chocolade chip cookies 80 gram boter 450 gram pure chocolade (minimaal 72% cacao), in kleine stukjes 150 ml slagroom 135 gram ongezouten, gepelde pistachenoten, in grove stukjes 20 gram rasp van sinaasappelschil (zonder het wit) Ingrediënten voor de saus: Het sap van 1 sinaasappel Restant van de sinaasappelschil rasp (zonder het wit) 50 gram suiker 20 gram roomboter

Bereiding

Mix de biscuitjes en de boter enkele sec in de keukenmachine op hoge snelheid. Bekleed een rechthoekige vorm 20×20 minimaal, met plasticfolie, druk hierin het koekjes botermengsel. Verwarm de slagroom. Doe de chocolade in een andere pan en giet al roerend de warme slagroom erbij. Roer tot een egale massa. Voeg de helft van de pistachenoten toe. En de 20 gram sinaasappelschil. Roer goed door en giet in de beklede vorm Verdeel de rest van de pistachenoten erover. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Sinaasappel saus: Smelt de boter en voeg daar de schil rasp aan toe, direct daarna de suiker. Rustig aan karamelliseren. Met een houten lange lepel. OPPASSEN dat het niet verbrand. Vuur uit en blussen met het Sinaasappelsap, weer OPPASSEN, afstand bewaren i.v.m. hete stoom die hierbij kan ontstaan. Rustig de karamel laten oplossen in het sinaasappelsap. Reduceren tot een licht stroperige saus. Mocht u Grand Marnier of andere sinaasappel likeur hebben dan kunt u de saus daarmee afmaken. Snijdt de chocolade koek in smalle lange vingers en serveer er een beetje sinaasappel saus bij.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Songfestival Top 3
Abba –
Waterloo
Brother of men –
Save al your kisses for me
Johny Logan –
Whats another Year
Uitzending op: 14 mei, 2022