Tomaten zijn een rijke bron van Lycopeen, deze stof komt pas vrij bij het verwarmen van de tomaat. Deze antioxidant is in vet oplosbaar. Daarvoor is de combinatie met olijf olie perfect. Olijfolie is een antioxidant en bevat enkelvoudig onverzadigd Omega 9 vetzuur . Rozemarijn, positief effect op do
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal personen: 8
Ingrediënten
1000gram rijpe zoete cherry tomaatjes
6 gram grof zeezout
25 gram gehakte verse knoflook
15 gram verse gehakte rozemarijn, tijm, oregano(5;5;5)
50 ml. EV olijf olie
6 draaien met een pepermolen met gemengde peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verdeel de tomaatjes over de schaal bedekt met bakpapier.
Hierna alle ingrediënten verdelen over de tomaatjes.
Zet de schaal in de voor verwarmde oven, zet naar 3 minuten de boven warmte aan om de tomaatjes enigszins te roosteren.
Schep de tomaatjes hierna in schone glazen potjes.
Giet dan het vrij gekomen rijkelijk smakende vocht over de tomaatjes en sluit direct af. Terug koelen in koud water en daarna in de koelkast bewaren. Heb 2 dagen geduld zodat de smaak goed doorgetrokken is in de tomaatjes.
Serveer hier vers gebakken brood bij of een kruidige crostini.
Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden
Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.