Uitzending 503
Een bomvolle uitzending met live muziek van Various and Friends
Uitzending 502
We waren vandaag in duo-vorm te horen. Anke moesten we helaas missen maar zal zich…
Uitzending 503
Een bomvolle uitzending met live muziek van Various and Friends
Uitzending 502
We waren vandaag in duo-vorm te horen. Anke moesten we helaas missen maar zal zich…
Uitzending 501
Gezellig! We zijn er weer! Zowel Natalie, Roy als Anke zijn door de mist naar de studio….
Pompoensoep

Hokkaido pompoen soep

We zitten volop in het pompoen seizoen daarvoor dit recept van een Kruidige pompoen soep. Ik heb gekozen voor de Hokkaido pompoen vanwege zijn volle smaak, en dat hij met schil gegeten kan worden.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal personen: 8

Ingrediënten

pompoen soep(1 pompoen van ongeveer 1,2 kg) 1.0 kg. in kleine blokjes gesneden pompoen met schil 1 liter kippenbouillon, (of vegetarische bouillon) 100 gram uien in kleine blokjes gesneden 50 gram neutrale olie. (B.v. rijst olie) 150 gram kokosmelk(vette) 100 gram gereduceerd sinaasappelsap (met 300 ml starten voor reductie) 50 gram gemberwortel geraspt (eerst schillen) ½ tl. Zwarte peper poeder 1 dessert lepel kerriepoeder 10 gram zout Rietsuiker naar wens toevoegen

Bereiding

Was de pompoen grondig, snijdt deze doormidden met een groot mes. Haal de zaadjes en de draadjes eruit, snijdt de pompoen in kleine blokjes. (de zaadjes zijn te drogen en voor het volgend seizoen te gebruiken om te zaaien) 85 % van de pompoen aan bakken met de ui in de olie. De pompoen met ui mogen licht gebakken zijn. Nu voegt u de specerijen toe, kort mee verhitten. Voeg nu de bouillon en de gember toe. Kook de pompoen compleet gaar. Pureer deze massa en voeg nu de sinaasappelsap reductie met de kokosmelk toe. Maak de soep nu op smaak met het zout en eventueel de rietsuiker. Nu het laatste gedeelte van de pompoen blokjes toevoegen en kort laten koken. Mocht de soep te stevig zijn dan kunt u nog wat bouillon toevoegen. Serveer tip. Jonge geitenkaas en dragon of tahoon cress combineren prima met deze soep.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Happy Hardcore
Charly Lownoise & Mental Theo
Wonderfull days
Dune
– Hardcore Vibes
Scooter
– Hyper Hyper
Uitzending op: 2 oktober, 2021