Uitgelicht
Uitzending 533
Op deze zonnige zaterdagmorgen waren Roy en Nathalie weer in de studio van Het Goedemorgen Café te
Uitzending 532
We zijn uit het carnavalsgedruis en terug in de studio voor weer een nieuwe uitzending in ons eigen
Uitzending 533
Op deze zonnige zaterdagmorgen waren Roy en Nathalie weer in de studio van Het Goedemorgen Café te
Uitzending 532
We zijn uit het carnavalsgedruis en terug in de studio voor weer een nieuwe uitzending in ons eigen
Uitzending 531
Wij kwamen vandaag in polonaise het pand binnen. Er stond een heuse carnavalsuitzending te wachten.
fdss

Ravioli gevuld met pompoen en amaretti koekjes

Het eerste recept van het nieuwe jaar 2022 en chef Leon heeft er zin in. Ravioli Pompoen en amaretti koekjes, het water loopt nu al
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Moeilijkheidsgraad: 3
Aantal personen: 4

Ingrediënten

Pasta recept: 320 gram tarwebloem type 00 4 middelgrote hele eieren Snufje zout Recept vulling: 600 gram pompoen Hokaido met schil en al 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas 120 gram Amaretti koekjes 1 tl versgemalen nootmuskaat 3 gram zout Voor het afmaken: 10 blaadjes salie worden zeer kort gefrituurd in de roomboter 2 eetlepels roomboter Een scheutje Fermentino(witte wijn uit Toscane) De rest drink je bij het gerecht. Peper, zout en nootmuskaat naar smaak. Geraspte Parmezaanse kaas.

Bereiding

Maak de pompoen schoon, halveer en ontdoe van zaad met een lepel. Snijdt in blokjes, leg op bakpapier en gaar deze in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius. Zet nu het deeg met de keukenmachine. Of handmatig(maak dan een krater en werk altijd van binnen naar buiten. Het mag niet plakkerig zijn, laat het voor een goed half uur rusten in de plasticfolie in de koelkast. Wanneer de pompoen gaar is, maal deze dan fijn. Maal de koekjes fijn, de kaas, zout en nootmuskaat aan de pompoen puree toevoegen. Beetje voor beetje het losgeklopte ei toevoegen. De pompoen vulling mag niet te dun zijn. Met behulp van pasta uitrol machine de deegvellen uitrollen. Gebruik hier tarwe gries bij om het deeg los te houden van de werkbank.Verdeel de hoopjes vulling op het deeg vel, met een afstand van 4 centimeter. in het midden van het deeg vel.Let op bij iedere stand twee maal draaien en stop met de één na laatste stand anders wordt het deegvel te dun en niet goed hanteerbaar. Leg er een deeg vel overheen en druk rondom de vulling goed aan. M.b.v. een glas met een diameter van maximaal 7 cm snijdt of druk de ravioli’s los van het vel.Vouw Kook de ravioli ’s in 5 minuten in licht gezouten water. Verhit de boter doe hier de salie blaadjes in. Schep de pasta in het bord en maak af met de Salie boter, kaas en witte wijn. Buon Appetito.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Tour de France
Uitzending op: 9 juli, 2022
Stromae –
Alors On Danse
Barbara Pravi –
Voila
Zaz –
Je Veux