Ravioli gevuld met pompoen en amaretti koekjes

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: 3
Het eerste recept van het nieuwe jaar 2022 en chef Leon heeft er zin in. Ravioli Pompoen en amaretti koekjes, het water loopt nu al

Benodigdheden

Pasta recept:
320 gram tarwebloem type 00
4 middelgrote hele eieren
Snufje zout

Recept vulling:
600 gram pompoen Hokaido met schil en al
5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
120 gram Amaretti koekjes
1 tl versgemalen nootmuskaat
3 gram zout

Voor het afmaken:
10 blaadjes salie worden zeer kort gefrituurd in de roomboter
2 eetlepels roomboter
Een scheutje Fermentino(witte wijn uit Toscane) De rest drink je bij het gerecht.
Peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
Geraspte Parmezaanse kaas.

Bereiding

Maak de pompoen schoon, halveer en ontdoe van zaad met een lepel.
Snijdt in blokjes, leg op bakpapier en gaar deze in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.
Zet nu het deeg met de keukenmachine. Of handmatig(maak dan een krater en werk altijd van binnen naar buiten.
Het mag niet plakkerig zijn, laat het voor een goed half uur rusten in de plasticfolie in de koelkast.
Wanneer de pompoen gaar is, maal deze dan fijn.
Maal de koekjes fijn, de kaas, zout en nootmuskaat aan de pompoen puree toevoegen. Beetje voor beetje het losgeklopte ei toevoegen. De pompoen vulling mag niet te dun zijn.
Met behulp van pasta uitrol machine de deegvellen uitrollen. Gebruik hier tarwe gries bij om het deeg los te houden van de werkbank.Verdeel de hoopjes vulling op het deeg vel, met een afstand van 4 centimeter. in het midden van het deeg vel.Let op bij iedere stand twee maal draaien en stop met de één na laatste stand anders wordt het deegvel te dun en niet goed hanteerbaar.
Leg er een deeg vel overheen en druk rondom de vulling goed aan. M.b.v. een glas met een diameter van maximaal 7 cm snijdt of druk de ravioli’s los van het vel.Vouw
Kook de ravioli ’s in 5 minuten in licht gezouten water.
Verhit de boter doe hier de salie blaadjes in.
Schep de pasta in het bord en maak af met de Salie boter, kaas en witte wijn.

Buon Appetito.

Meer recepten

Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.
Quinoa koekjes