Uitgelicht
Uitzending 517
Pffooeee… een uitzending waarbij Roy een bekentenis gaat doen. Hij weet de spanning er goed in te
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 517
Pffooeee… een uitzending waarbij Roy een bekentenis gaat doen. Hij weet de spanning er goed in te
Uitzending 516
Ja hoor, deze aflevering zijn we weer eens met drie: ook Anke heeft vandaag de weg naar de studio ge
Uitzending 515
Het was weer een bomvolle uitzending. We spraken met Michel Roefs van Fc Bernheze.
Tarte aux Noix

Tarte aux Noix uit de Lot in Frankrijk

Zowel het departement de Lot en Garonne en de Dordogne staan o.a. bekend om hun walnoten. Hierbij een eenvoudig en heerlijk recept met deze bron van Omega 3, en meervoudig onverzadigde organische vetzuren. Goed voor o.a. het zenuwstelsel en het brein.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: 3
Aantal personen: 6

Ingrediënten

1 rol bladerdeeg(roomboter) 120 gram gepelde walnoten, grof gekneusd. 100 gram fijne kristalsuiker 1 mespunt gemalen kardemom 2 eieren maat M 20 cl crème fraiche 2 soeplepels donkere rum(of 1 dessert lepel vanille extract)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius Klop in een grote kom de eieren met de suiker en de kardemom schuimig. Voeg de crème fraiche toe en klop nogmaals. De gekneusde noten met het eier suiker mengsel samenvoegen. De rum of het vanille aroma hieraan toevoegen. Bekleed de vorm met de deegrol. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Giet het noten eier mengsel in de vorm. Oventijd: Ongeveer een half uur tot 40 minuten. Temperatuur oven: 180 graden Celsius Combineer deze noten taart met goed vanille-ijs.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Holland has got Talent
Mart Hoogkamer –
Zwemmen in Bacardi Lemon
Maan –
Ze huilt maar ze lacht
Douwe Bob –
Slow Down
Uitzending op: 28 mei, 2022