Uitgelicht
Uitzending 524
We moesten er even op wachten maar vandaag was er weer een nieuwe uitzending van Het Goedemorgen
Uitzending 523
De uitzending start als een vrolijke zaterdag met een propvolle agenda; de wereld lijkt, na een zon-
Uitzending 524
We moesten er even op wachten maar vandaag was er weer een nieuwe uitzending van Het Goedemorgen
Uitzending 523
De uitzending start als een vrolijke zaterdag met een propvolle agenda; de wereld lijkt, na een zon-
Uitzending 522
De zomervakantie is in volle gang! We hebben alle vakantieplannen doorgenomen, en met Peter van der
Tarte aux Noix

Tarte aux Noix uit de Lot in Frankrijk

Zowel het departement de Lot en Garonne en de Dordogne staan o.a. bekend om hun walnoten. Hierbij een eenvoudig en heerlijk recept met deze bron van Omega 3, en meervoudig onverzadigde organische vetzuren. Goed voor o.a. het zenuwstelsel en het brein.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: 3
Aantal personen: 6

Ingrediënten

1 rol bladerdeeg(roomboter) 120 gram gepelde walnoten, grof gekneusd. 100 gram fijne kristalsuiker 1 mespunt gemalen kardemom 2 eieren maat M 20 cl crème fraiche 2 soeplepels donkere rum(of 1 dessert lepel vanille extract)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius Klop in een grote kom de eieren met de suiker en de kardemom schuimig. Voeg de crème fraiche toe en klop nogmaals. De gekneusde noten met het eier suiker mengsel samenvoegen. De rum of het vanille aroma hieraan toevoegen. Bekleed de vorm met de deegrol. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Giet het noten eier mengsel in de vorm. Oventijd: Ongeveer een half uur tot 40 minuten. Temperatuur oven: 180 graden Celsius Combineer deze noten taart met goed vanille-ijs.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Tour de France
Uitzending op: 9 juli, 2022
Stromae –
Alors On Danse
Barbara Pravi –
Voila
Zaz –
Je Veux