Tarte aux Noix uit de Lot in Frankrijk

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 6
Moeilijkheidsgraad: 3
Zowel het departement de Lot en Garonne en de Dordogne staan o.a. bekend om hun walnoten. Hierbij een eenvoudig en heerlijk recept met deze bron van Omega 3, en meervoudig onverzadigde organische vetzuren. Goed voor o.a. het zenuwstelsel en het brein.

Benodigdheden

1 rol bladerdeeg(roomboter)
120 gram gepelde walnoten, grof gekneusd.
100 gram fijne kristalsuiker
1 mespunt gemalen kardemom
2 eieren maat M
20 cl crème fraiche
2 soeplepels donkere rum(of 1 dessert lepel vanille extract)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Klop in een grote kom de eieren met de suiker en de kardemom schuimig.
Voeg de crème fraiche toe en klop nogmaals.
De gekneusde noten met het eier suiker mengsel samenvoegen.
De rum of het vanille aroma hieraan toevoegen.

Bekleed de vorm met de deegrol. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Giet het noten eier mengsel in de vorm.

Oventijd:
Ongeveer een half uur tot 40 minuten.
Temperatuur oven: 180 graden Celsius

Combineer deze noten taart met goed vanille-ijs.

Meer recepten

Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.
Quinoa koekjes