Zowel het departement de Lot en Garonne en de Dordogne staan o.a. bekend om hun walnoten. Hierbij een eenvoudig en heerlijk recept met deze bron van Omega 3, en meervoudig onverzadigde organische vetzuren. Goed voor o.a. het zenuwstelsel en het brein.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Klop in een grote kom de eieren met de suiker en de kardemom schuimig.
Voeg de crème fraiche toe en klop nogmaals.
De gekneusde noten met het eier suiker mengsel samenvoegen.
De rum of het vanille aroma hieraan toevoegen.
Bekleed de vorm met de deegrol. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Giet het noten eier mengsel in de vorm.
Oventijd:
Ongeveer een half uur tot 40 minuten.
Temperatuur oven: 180 graden Celsius
Combineer deze noten taart met goed vanille-ijs.
Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden
Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.