Uitgelicht
Uitzending 521
Deze uitzending moeten we het helaas zonder Nathalie doen, jammer! Een beetje onwennig dus, met een
Uitzending 520
De dag begint met prachtig weer en het is altijd prettig om zo naar de studio te rijden. Ons eerste
Uitzending 521
Deze uitzending moeten we het helaas zonder Nathalie doen, jammer! Een beetje onwennig dus, met een
Uitzending 520
De dag begint met prachtig weer en het is altijd prettig om zo naar de studio te rijden. Ons eerste
Uitzending 519
Terwijl Roy vol enthousiasme de studio binnenkwam had Nathalie wat technische opstartproblemen.
Goedemorgen Cafe Thaise Nassi Vegan

Thaise Nassi met groene curry saus (Vegan)

Dit is een van de twee gerechten die wij presenteren op het culturele festival Fabriek Magnifique in het Juliana park in Veghel.
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gram basmati rijst rauw 30 ml. Rijste olie 120 gram Blokjes rode ui 5 mm 120 gram wortel reepjes .5 Mm en 5 cm lang 120 gram Prei ringen groen en wit 3 mm 120 gram Witte kool strips 5 mm en 5 cm lang 120 gram Shanghai paksoi 5 Mm en 5 cm lang 120 gram taugé 80 gram knoflook 1 gram komijn poeder 1 gram koriander poeder 240 gram Soja strips (ze noemen het ook wel vegetarische kip stukjes) 30 ml geperste sesamolie 2 gram kerrie poeder. Voor wie de curry geheel zelf wil maken hier het volgende recept. Ingrediënten groene Curry: 150 gram lente ui, groene gedeelte 100 gram spinazie (dit om de kleur wat mooier te krijgen) 50 gram groene Spaanse pepers(begin maar zonder de zaadjes) 50 gram knoflook 100 gram witte ui 30 gram vers limoen gras, klein snijden 20 gram verse laos, klein snijden 20 gram verse koriander (ben je hier allergisch voor, dan uitlaten) 10 gram vers kafir Lime blad 1 gram gemalen witte peper 1 gram gemalen koriander 1 gram gemalen komijn 3 gram trassi (garnalen pasta , of vissaus) 100 gram neutrale olie 10 gram limoensap 50 ml water Zout naar behoefte

Bereiding

Spoel de rijst en kort wrijven, daarna afgieten en in kokend water met 8 gram zout doen. Drie en half maal het volume van de rijst ongeveer. Kooktijd 12 minuten Bereiding groente mix: Verhit de rijste olie en voegde groenten in 1 keer toe tot en met de knoflook. Het mag donkere randjes krijgen, licht roosteren dus. Daarna de koriander en komijn kort mee verhitten. Giet de rijst af , niet afspoelen. Meng met de groenten. Rooster kort de strips met sesamolie en kerrie poeder, strooi over de nassi. Serveer hier apart de groene curry saus bij. Wil je jezelf niet te moeilijk maken koop je een kant en klare groene curry pasta Bereidingswijze Curry : Verhit de olie en voeg eerst de vaste delen toe. Licht kleuren en dan de specerijen toevoegen. Als laatste het citroensap en het water. Kook kort door en met behulp van een blender helemaal glad draaien. Dit is de basis en deze kun je aanlengen met kokosmelk tot jouw gewenste sterkte.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Tour de France
Uitzending op: 9 juli, 2022
Stromae –
Alors On Danse
Barbara Pravi –
Voila
Zaz –
Je Veux