Thaise Nassi met groene curry saus (Vegan)

Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: 2
Dit is een van de twee gerechten die wij presenteren op het culturele festival Fabriek Magnifique in het Juliana park in Veghel.

Benodigdheden

400 gram basmati rijst rauw
30 ml. Rijste olie
120 gram Blokjes rode ui 5 mm
120 gram wortel reepjes .5 Mm en 5 cm lang
120 gram Prei ringen groen en wit 3 mm
120 gram Witte kool strips 5 mm en 5 cm lang
120 gram Shanghai paksoi 5 Mm en 5 cm lang
120 gram taugé
80 gram knoflook

1 gram komijn poeder
1 gram koriander poeder


240 gram Soja strips (ze noemen het ook wel vegetarische kip stukjes)
30 ml geperste sesamolie
2 gram kerrie poeder.



Voor wie de curry geheel zelf wil maken hier het volgende recept.


Ingrediënten groene Curry:
150 gram lente ui, groene gedeelte
100 gram spinazie (dit om de kleur wat mooier te krijgen)
50 gram groene Spaanse pepers(begin maar zonder de zaadjes)
50 gram knoflook
100 gram witte ui
30 gram vers limoen gras, klein snijden
20 gram verse laos, klein snijden
20 gram verse koriander (ben je hier allergisch voor, dan uitlaten)
10 gram vers kafir Lime blad
1 gram gemalen witte peper
1 gram gemalen koriander
1 gram gemalen komijn
3 gram trassi (garnalen pasta , of vissaus)
100 gram neutrale olie
10 gram limoensap
50 ml water
Zout naar behoefte

Bereiding

Spoel de rijst en kort wrijven, daarna afgieten en in kokend water met 8 gram zout doen.
Drie en half maal het volume van de rijst ongeveer.
Kooktijd 12 minuten

Bereiding groente mix:

Verhit de rijste olie en voegde groenten in 1 keer toe tot en met de knoflook. Het mag donkere randjes krijgen, licht roosteren dus. Daarna de koriander en komijn kort mee verhitten.
Giet de rijst af , niet afspoelen.
Meng met de groenten.
Rooster kort de strips met sesamolie en kerrie poeder, strooi over de nassi.
Serveer hier apart de groene curry saus bij.


Wil je jezelf niet te moeilijk maken koop je een kant en klare groene curry pasta


Bereidingswijze Curry :
Verhit de olie en voeg eerst de vaste delen toe.
Licht kleuren en dan de specerijen toevoegen.
Als laatste het citroensap en het water.
Kook kort door en met behulp van een blender helemaal glad draaien.

Dit is de basis en deze kun je aanlengen met kokosmelk tot jouw gewenste sterkte.

Meer recepten

Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.
Quinoa koekjes