Vegan Aspergesoep (ook gluten vrij)

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 6
Moeilijkheidsgraad: 2
“Heb liefde voor het koken en iedereen geniet.”

Benodigdheden

350 gram asperge schillen
1,7 liter water
1,5 gram foelie schaal

0,8 kg. Asperge stukjes geschild is het eenvoudigst.

10 gram vegetarisch bouillon poeder of een blokje (Rapunzel is een goed merk)
300 ml. Vegan room
1 mespunt witte peper gemalen
1 mespunt nootmuskaat gemalen
2 tl kerrie poeder
20 gram maïzena(ongeveer)
2 eetlepels vers gehakte krulpeterselie
Zout om naar wens op smaak te brengen

Bereiding

Trek een bouillon van de schillen en het water de foelie en het bouillonpoeder.
Laat dit niet langer dan een half uur licht borrelen. Zeef de bouillon en laat de schillen goed uitlekken, u houdt nu +/- 1,5 liter bouillon over.
Snijdt de geschilde asperges in kleinere stukjes houdt 250 gram achter bij voorkeur de kopjes dit wordt het garnituur. De 550 gram wordt gegaard in de schillen bouillon bouillon en daarna in een keuken machine tot gladde puree gedraaid wordt
U voegt nu de vegan room en de specerijen toe
Nu het laatste gedeelte van de gesneden asperges toevoegen aan de basis en dan kort laten koken zodat de asperges nog een bite houden.
U kunt nu de maïzena aangelengd met een beetje water de soep naar uw wens binden.
Als laatste doet u de vers gehakte peterselie bij de soep.
Maak de soep eventueel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Mocht de soep te stevig zijn dan kunt u bouillon toevoegen.

Meer recepten

Fraise Romanoff
Lente Hamburger met asperges en pijn boom pitten.
Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.