Uitgelicht
Uitzending 523
De uitzending start als een vrolijke zaterdag met een propvolle agenda; de wereld lijkt, na een zon-
Uitzending 522
De zomervakantie is in volle gang! We hebben alle vakantieplannen doorgenomen, en met Peter van der
Uitzending 523
De uitzending start als een vrolijke zaterdag met een propvolle agenda; de wereld lijkt, na een zon-
Uitzending 522
De zomervakantie is in volle gang! We hebben alle vakantieplannen doorgenomen, en met Peter van der
Uitzending 521
Deze uitzending moeten we het helaas zonder Nathalie doen, jammer! Een beetje onwennig dus, met een
Aardbeien

Zomer fruit mousse met Turkse room yoghurt en rozen aroma

Voor wie dit dessert vegetarisch wenst te houden dan kunt u AGAR gebruiken. Agar bind 4 x sterker als gelatine. Agar stolt al bij kamer temperatuur. Agar is rijk aan basenvormende mineralen. Yoghurt is goed voor onze darmbacteriën.  Aardbeien en vers fruit zijn rijk aan vitamine C. Bij uitstek de wa
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: 3
Aantal personen: 8

Ingrediënten

200 gram rijpe zoete aardbeien 100 gram gelei suiker(voor inmaken van fruit) 100 gram frambozen(in kleinere stukken snijden) 100 gram blauwe bessen(doorsnijden) 100 gram rijpe mango(in blokjes snijden) 500 gram Griekse volle yoghurt 10 % vet 200ml. slagroom 35 % vet 1 theelepel rasp van citroenschil(zonder het wit) 35 gram rietsuiker 1 mespuntje zout 8 gram gelatine poeder of bladgelatine. 1 eetlepel Rozen Aroma(Marokkaanse, Turkse winkel) Voor de garnering: Garnering met verse mint. Spiesje met fruit

Bereiding

Verwarm de aardbeien met 100 gram geleisuiker en dan kort koken Pureer de aardbeien en gebruik een gedeelte van de puree en laat deze afkoelen, roer er het gelatine poeder doorheen tot het opgenomen is. Breng de aardbeien puree bijeen in de pan en verhit de puree waarin ook de gelatine zit rustig aan onder voortdurend roeren tot de gelatine compleet opgelost is. Niet meer koken dus. Nu voegt u de geraspte citroenschil toe en het andere gesneden fruit. Zet de pan nu in ijswater om terug te koelen, roer regelmatig door zodat de stolling gelijkmatig gaat. Intussen klopt u de slagroom met riet suiker stijf zodat de slagroom pieken geeft. Wanneer de aardbeienpuree begint te geleren (hangend worden) schept u rustig de yoghurt hier onder door tot dat het een geheel is. Als laatste schept u rustig de slagroom door de aardbei-yoghurt massa. Met een spuitzak kunt u de mousse in glaasjes doen. Laat het 1 nacht afgedekt opstijven in de koelkast. Garneer af met de fruitspies en de mint.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Tour de France
Uitzending op: 9 juli, 2022
Stromae –
Alors On Danse
Barbara Pravi –
Voila
Zaz –
Je Veux