Uitgelicht
Uitzending 530
De accu van Anke’s Leeuwtje is vernieuwd dus Nathalie hoefde geen extra rondje te rijden om ervoor t
Uitzending 529
Dichtgevroren autodeuren, auto’s die niet willen starten….het was weer zo’n morgen voor het
Uitzending 530
De accu van Anke’s Leeuwtje is vernieuwd dus Nathalie hoefde geen extra rondje te rijden om ervoor t
Uitzending 529
Dichtgevroren autodeuren, auto’s die niet willen starten….het was weer zo’n morgen voor het
Uitzending 528
Na de locatie uitzendingen bij het Kasteel van Sinterklaas en de inzamelingsactie voor de voedsel
20210109_102003

Uitzending 485

Uitzending 485

We zijn het nieuwe jaar weer fris en fruitig begonnen. Peter van der Wijst vertelde dat er aanstaande woensdag, 13 januari, via de website van de bieb een online livestream is met de schrijvers Aafke Romeijn en Ewout Kieft. Zij zullen door Peter worden geïnterviewd over hun werk. Omdat beide schrijvers ook muzikant zijn, spelen ze ook liedjes. De livestream is vanaf 20.00 uur gratis te bekijken via de website van de bibliotheek.

Na de zware maaltijden tijdens kerst, kwam onze chef Léon met een lichte maaltijd. Hij gaf ons een recept van zalmcarpaccio met Hollandse garnalen. Anke wil het zeker gaan uitproberen dus we zullen binnenkort te horen krijgen of het haar is gelukt en of het heeft gesmaakt.

Met winterse omstandigheden op komst belde we alvast met garagehouder Han Minnaar om tips te vragen. Want hoe kun je je hier op voorbereiden. Belangrijke tip van Han: je moet goede banden hebben. Niet op zomerbanden blijven rijden en wanneer de temperatuur rond 10 graden is ga je wisselen. Ook het profiel van je banden en de bandenspanning moet in orde zijn. Controleer daarnaast ook de vloeistoffen van je motor, je ruitensproeier en je antivries. Gebruik bij vochtige ramen een vochtvreter en ga pas de weg op wanneer je ramen helemaal schoon zijn.

Jeffrey van Pitbox.TV wist te vertellen dat we nog even moeten wachten op de start van het nieuwe seizoen nu het er op begint te lijken dat de eerste paar races wellicht worden uitgesteld. En het is nog maar de vraag of we Lewis Hamilton dan weer in actie gaan zien, want hij heeft tot op heden nog geen contract getekend.

Met Cor sloten we de eerste uitzending van het nieuwe jaar af. Nadat Anke de vorige keer het Duitse woord direct wist te raden (Zwieback = beschuitje) kregen we nu weer een nieuw woord om over na te denken, namelijk: Reihern.

Tot over 2 weken!

Geef een antwoord

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Tour de France
Uitzending op: 9 juli, 2022
Stromae –
Alors On Danse
Barbara Pravi –
Voila
Zaz –
Je Veux