Uitgelicht
Uitzending 530
De accu van Anke’s Leeuwtje is vernieuwd dus Nathalie hoefde geen extra rondje te rijden om ervoor t
Uitzending 529
Dichtgevroren autodeuren, auto’s die niet willen starten….het was weer zo’n morgen voor het
Uitzending 530
De accu van Anke’s Leeuwtje is vernieuwd dus Nathalie hoefde geen extra rondje te rijden om ervoor t
Uitzending 529
Dichtgevroren autodeuren, auto’s die niet willen starten….het was weer zo’n morgen voor het
Uitzending 528
Na de locatie uitzendingen bij het Kasteel van Sinterklaas en de inzamelingsactie voor de voedsel
06-03-2021

Uitzending 489

Uitzending 489

Peter van der Wijst wist ons te vertellen dat de Noord Oost Brabantse Bibliotheken de handen ineen slaan om een literaire talkshow te houden. De Boekenweek is dit jaar verplaatst naar de zomer, in maart vindt in plaats daarvan ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ plaats. Lezers kunnen tijdens ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ vanuit huis genieten van een afwisselend programma waaronder deze literaire talkshow. Op zaterdag 13 maart kunnen literatuurliefhebbers gratis kijken en luisteren naar Elle van Rijn, Özcan Akyol en Wout Waanders. De talkshow wordt vanaf 20.00 uur live gestreamd vanuit de Lievekamp in Oss .

We belden met vriend van de show Mick Stender, die bezig was met clipopnames voor een muziekvideo. Mick bracht afgelopen week zijn eerste single van zijn nieuwe, nog uit te komen, EP uit. Mick legt uit dat mensen vaak aan hem vragen of ze aan zijn haar mogen zitten en dat zijn single “Don’t Touch the Hair” daarop is gebaseerd.  Tevens kregen we een primeur: op 26 maart brengt Mick alweer zijn nieuwe single “I Can Still Remember” uit!

Gelukkig was onze Chef Léon deze week weer aanwezig. Hij had weer een lekker recept voor ons: Witlofsoep. Oftewel “With Love”- soep, zoals Léon het zelf noemt.  Want als je niet met liefde kookt wordt het ook niks. Niet het minste recept, want Léon won er eerder zelfs een prijs mee.

Deze week mochten de kapperszaken weer open. Met kapster Monique bespraken we hoe het de afgelopen dagen in de kapsalon is geweest. Ze heeft nog nooit zo veel blije klanten gehad en het lijkt voor klanten wel “het uitje van het jaar” te zijn zegt ze. Omdat mensen tijdens de sluiting zelf hun haar hebben gekleurd en geknipt valt er wel veel te herstellen zoals bot afgeknipte pony’s of slecht gekleurd haar. Ondanks dat er geen feestjes zijn om naartoe te gaan, zijn de klanten blij dat ze er weer mooi en verzorgd uit zien.

“Der Deutsche” Cor gaf ons het verlossende antwoord, want wat is nou de betekenis van “Gaukelpuppe”. Dat is een marionette pop. Ook gaf hij ons een nieuw woord om over na te denken namelijk: “Schnurrpfeife”.

Tot over 2 weken, dan zijn we er weer!

 

Geef een antwoord

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Tour de France
Uitzending op: 9 juli, 2022
Stromae –
Alors On Danse
Barbara Pravi –
Voila
Zaz –
Je Veux