Wat gebeurt er als je sterft? Dat is het grootste mysterie, maar sommige mensen zijn ervan overtuigd dat er een leven na de dood is.

De weg naar dat leven kan vanaf nu worden ervaren in de VR ‘death simulator’ een bizarre virtuele reis die jou moet laten ervaren hoe het is om te sterven. Deze virtual-reality ervaring moet mensen helpen om hun angst voor de dood te overwinnen.

Indrukwekkende ervaring
Het hiernamaals is een mysterie, als het al bestaat, maar volgens VR-kunstenaar Shaun Gladwell gaat de ziel daadwerkelijk naar een andere plek nadat het je lichaam heeft verlaten. Gladwell baseert zijn mening op de bijna dood-ervaringen van mensen, die vrijwel allemaal hetzelfde ervoeren op het moment dat hun lichaam stopte met werken. Hij bouwde hierop de VR ‘death simulator’.

Deze VR-simulator laat mensen ervaren wat er gebeurt als men sterft. Hij wil mensen met doodsangst helpen door deze ervaring aan te bieden, maar het kan uiteraard ook een keer wat anders zijn dan een ritje in een achtbaan. Gebruikers van de simulator zeggen dat ze tijdens het gebruik van de simulator een ‘ongemakkelijk, maar meditatief gevoel kregen’.