1500 gram geschilde bloemige aardappelen
zout, peper nootmuskaat
750 gram stevig soezen beslag(zie receptuur)
Frituur olie
Soezen beslag t.b.v. pommes Dauphin
250 ml. volle melk
95-gram roomboter
130-gram patent bloem
3 tot 4 eieren maat M (250 gram)
beetje zout
Schil de aardappels en kook deze gaar, wrijf door passevite
Intussen moet het soezenbeslag ook klaar zijn
Warm met elkaar mengen
Maak een testje
Kort voor serveren van hoofdgerecht de pommes dauphin balletjes of quenelles frituren, goed laten uitlekken en op keuken papier leggen.
Soezen beslag t.b.v. pommes Dauphin:
Breng de melk tegen de kook, zout en boter toevoegen.
Warmtebron uit, voeg de gezeefde bloem in 1 keer toe, gladde massa van maken.
Weer op matig vuur en onder voortdurend roeren met houten lepel het beslag gaar maken. Kort laten afkoelen, niet koud dus.
Handmatig ei voor ei door het warme maar niet hete beslag roeren.
Iedere keer geheel op laten nemen.
Beslag is nu klaar om verder te verwerken.