Uitzendingen

Een bavarois met warme specerijen, heerlijk bij koffie of een kaneel likeur.
Hype hype variant variant, nee wij gaan terug naar de basis.

Top 3

Uitzendingsnummer: 557

Elke week staan de laatste 3 platen van het programma in het teken van een bepaald thema. Wij bepalen het thema en jij bepaalt de invulling.

Hieronder de top 3 van 

Thema: Helaas geen thema dit keer
1. Helaas geen thema dit keer
2. Helaas geen thema dit keer
3. Helaas geen thema dit keer

Meer uitzendingen

Momenteel ben ik in het departement Doubs / Jura in het oosten van Frankrijk.
Een heerlijk recept voor deze regio is zeker de deze heerlijke kip net morilles. Ondanks dat de verse morilles in april tot en met juli gezocht worden , kunnen we gebruik maken van gedroogde morilles.
Salut Chef Léon 🇫🇷
Gember is een remmer van ontstekingen, stimuleert de verbranding(thermogenese)bevordert spijsvertering. Kurkuma: bij pijn en ontstekingen, anti-Alzheimer en antikanker middel. Met andere woorden een gezond soepje!
Met eenvoudige en betaalbare ingrediënten een voedzame maaltijd maken. De prijzen zijn gebaseerd op inkopen bij een supermarkt. Dit is niet nodig om daar te winkelen, kijk eens bij de kleine zelfstandigen in uw omgeving. Zij hebben het ook harder nodig dan die supermarkten
Een recept van ons moeder wat zij voor ons met carnaval maakte. Zodat wanneer je tussendoor thuis kwam je kon voorbereiden op de rest van de dag.
Escargot (Frans voor slak) is gekookte land- of zeeslak, een specialiteit uit de Franse keuken dat in de loop van de tijd in Nederland en België een exclusieve lekkernij geworden is. Escargot wordt in de geïndustrialiseerde landen wel als voedsel van de toekomst beschouwd en als superfood vermarkt,
De naam Lasagna, of “Lasagne” is afgeleid van het Griekse woord ‘Laganon’; de eerste bekende vorm van pasta. Natuurlijk beweert Italië dat ze de eerste ware en dat het is ontstaan in de middeleeuwen in de stad Napels, maar dat schijnt aantoonbaar niet waar te zijn.
Parelcouscous is een graanproduct. Het wordt gemaakt van durumtarwe dat eerst gemalen wordt tot meel waar een deeg van wordt gemaakt. Dat deeg wordt gerold en gezeefd tot er kleine balletjes overblijven die vervolgens gestoomd en gedroogd worden.
Het asperge seizoen is bij uitstek het seizoen om echt uit te pakken met heerlijke gerechten.
Ceviche van Coquille met een recept uit Ecuador
Chimichurri wordt koud(kamer temperatuur)bij het geroosterde of gegrilde vlees apart geserveerd. Naar men zegt komt dit gerecht van de Basken die zich in de negen tiende eeuw in Argentinië gevestigd hadden.
“Heb liefde voor het koken en iedereen geniet.”
Geen samba ballen maar Gamba ballen met een kroepoek jasje
Het nagerecht waar altijd plaats voor is in de maag geïnspireerd door Yotam OttoLenghi.
Met een zoutkorst kun je producten onder een luchtdichte laag garen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van vochtig grijs zeezout of wit grof zout dat je met eiwit aanmaakt.
Dit keer bijzondere bitterballen die handgemaakt worden met niet de gebruikelijke ingrediënten.
Mijn tante Stien gebruikte van origine hiervoor gespleten varkens kop om uit te koken. Ik heb voor de varkens hiel gekozen.
Er zijn recepten gevonden uit ca 1750 en deze komen uit de koker van de Amsterdamse Petronella Fontaine-Calkoen. Een recept van haar hand was dan ook “ coquettes van garnalen” Deze dame woonde aan de Herengracht 497, in de sjieke Amsterdamse grachtengordel,
Het eerste recept van het nieuwe jaar 2022 en chef Leon heeft er zin in. Ravioli Pompoen en amaretti koekjes, het water loopt nu al
Met de koude dagen voor de boeg is deze hartverwarmende drank een opkikker na een heerlijke wandeling in de natuur. Mijn advies, neem een redelijke rode wijn met een minimaal alcoholpercentage van 13.5% Kaneel Ceylon is verfijnder en Cassia is scherp en bitter.
Dit eenvoudige dessert of zoete tussendoor is een recept uit het departement Lot en Garonne waar ik dit jaar vier maanden heb gewerk t en gewoond heb. De plaats Agen staat bekend om zijn pruimen. De pruimen zijn rijk aan antioxydanten en ijzer.
Deze winterse soep was bij ons thuis een soep waar wij met het gezin naar uit keken. Wij waren met 7 kinderen en natuurlijk ons moeder en ons vader. Mijn moeder zou op 01-11 nu 94 geworden zijn. Zij was een keukenprinses, zij is voor mij dan ook een inspiratie geweest om ook te gaan koken.
Deze week een recept over en met éen van onze gezondste groentes. Het is zo verpakt dat zelfs kinderen hierdoor verleid worden deze groente te eten.

Recepten