Uitzendingen

Om het eenvoudig en betaalbaar te houden vraagt u aan uw visboer of hij voor u gevarieerde stukjes vis heeft.
Uw visboer, houdt bij het fileren en portioneren stukjes vis over.
Bij voorkeur diepvries aangeleverd.
Wanneer u de vis goed droog dept en daarna in kleine blokjes (0,5x 0,5) snijdt.
Momenteel ben ik in het departement Doubs / Jura in het oosten van Frankrijk.
Een heerlijk recept voor deze regio is zeker de deze heerlijke kip net morilles. Ondanks dat de verse morilles in april tot en met juli gezocht worden , kunnen we gebruik maken van gedroogde morilles.
Salut Chef Léon 🇫🇷
Gember is een remmer van ontstekingen, stimuleert de verbranding(thermogenese)bevordert spijsvertering. Kurkuma: bij pijn en ontstekingen, anti-Alzheimer en antikanker middel. Met andere woorden een gezond soepje!

Top 3

Uitzendingsnummer: 549

Elke week staan de laatste 3 platen van het programma in het teken van een bepaald thema. Wij bepalen het thema en jij bepaalt de invulling.

Hieronder de top 3 van 

Thema: Protest song
1. Frank Boeien – Zwart Wit
2. Klein Orkest – Over de muur
3. Armand – Ben ik te min

Meer uitzendingen

Parelcouscous is een graanproduct. Het wordt gemaakt van durumtarwe dat eerst gemalen wordt tot meel waar een deeg van wordt gemaakt. Dat deeg wordt gerold en gezeefd tot er kleine balletjes overblijven die vervolgens gestoomd en gedroogd worden.
Het asperge seizoen is bij uitstek het seizoen om echt uit te pakken met heerlijke gerechten.
Dit is een van de twee gerechten die wij presenteren op het culturele festival Fabriek Magnifique in het Juliana park in Veghel.
Het asperge seizoen duurt nog tot 24 juni daarom vandaag een creatie waarin deze koningin onder de groentes een belangrijke rol speelt.
Ceviche van Coquille met een recept uit Ecuador
Chimichurri wordt koud(kamer temperatuur)bij het geroosterde of gegrilde vlees apart geserveerd. Naar men zegt komt dit gerecht van de Basken die zich in de negen tiende eeuw in Argentinië gevestigd hadden.
Dit keer bijzondere bitterballen die handgemaakt worden met niet de gebruikelijke ingrediënten.
Mijn tante Stien gebruikte van origine hiervoor gespleten varkens kop om uit te koken. Ik heb voor de varkens hiel gekozen.
Er zijn recepten gevonden uit ca 1750 en deze komen uit de koker van de Amsterdamse Petronella Fontaine-Calkoen. Een recept van haar hand was dan ook “ coquettes van garnalen” Deze dame woonde aan de Herengracht 497, in de sjieke Amsterdamse grachtengordel,
Het eerste recept van het nieuwe jaar 2022 en chef Leon heeft er zin in. Ravioli Pompoen en amaretti koekjes, het water loopt nu al
Met de koude dagen voor de boeg is deze hartverwarmende drank een opkikker na een heerlijke wandeling in de natuur. Mijn advies, neem een redelijke rode wijn met een minimaal alcoholpercentage van 13.5% Kaneel Ceylon is verfijnder en Cassia is scherp en bitter.
Dit eenvoudige dessert of zoete tussendoor is een recept uit het departement Lot en Garonne waar ik dit jaar vier maanden heb gewerk t en gewoond heb. De plaats Agen staat bekend om zijn pruimen. De pruimen zijn rijk aan antioxydanten en ijzer.
Nederland is het land van snacken met bitterballen en nu een kwinkslag naar mijn Franse avontuur. Deze keer maken wij de bitterballen met heerlijke Franse Confit de canard.
Zowel het departement de Lot en Garonne en de Dordogne staan o.a. bekend om hun walnoten. Hierbij een eenvoudig en heerlijk recept met deze bron van Omega 3, en meervoudig onverzadigde organische vetzuren. Goed voor o.a. het zenuwstelsel en het brein.
Deze Indonesische mais koekjes heb ik leren maken toen ik zes jaar was, bij de familie Gotschalk in Den Bosch. Deze hartelijke moeder van mijn schoolvriend Robby heeft bij mij de liefde voor de Indonesische keuken ontstoken. Nog steeds mijn dank daarvoor.
De basis saus voor de begeleiding van uw dessert, gebak( warm of koud) Of DE basis om vanille ijs te maken. Dit recept kan er eenvoudig uit zien, maar vergis je daar niet in.
Deze winterse soep was bij ons thuis een soep waar wij met het gezin naar uit keken. Wij waren met 7 kinderen en natuurlijk ons moeder en ons vader. Mijn moeder zou op 01-11 nu 94 geworden zijn. Zij was een keukenprinses, zij is voor mij dan ook een inspiratie geweest om ook te gaan koken.
Deze week een recept over en met éen van onze gezondste groentes. Het is zo verpakt dat zelfs kinderen hierdoor verleid worden deze groente te eten.

Recepten