Aardbeien crumble met specerijen hangop

Afbeelding van WhatsApp op 2025-05-23 om 17.51.06_a3e5e42b

Ingrediënten

1,5 kg aardbeien (250 gram mooie exemplaren achterhouden)
40 gram gula java fin
1 eetlepel citroensap
Rasp van 1 citroen
1 vanillestokje (alleen de merg)

 

Crumble:
250 gram bloem
180 gram roomboter in kleine blokjes
150 gram basterdsuiker wit
100 gram havermout
1 afgestreken theelepel zout

 

 

Hangop:

2 liter volle yoghurt
Deze wordt in een kaasdoek gedaan en laat je minimaal 8 uur uithangen.

½ theelepel vers gemalen zwarte peper
1 theelepel groene peperkorrels klein gesneden
1 theelepel roze besjes gekneusd
60 gram amandelschaafsel
50 gram gekneusde walnoten
3 eetlepels honing
1 eetlepel triple sec

Bereiding

Was de aardbeien met kroon en al, droogdeppen, kroon eraf halen en in kwarten snijden. Mengen met de andere ingrediënten.
10 minuten laten marineren.

Voor de crumbel alle ingrediënten losjes mengen met elkaar, mag GEEN klomp worden.

Beboter de vorm of vormpjes, doe de aardbei mix hierin en dek losjes af met de crumbel mix.

De oven is voorverwarmd op 180 graden Celsius.Reken op 30 minuten ongeveer oventijd.

Lauwwarm serveren.

 

Voor de hangop, rustig de noten mix karamelliseren in de honing (plaatje met vetvrijpapier klaar hebben staan, dit om snel te kunnen terug koelen. Gevaar voor doorbranden is aanwezig)

Terug gekoelde notenmix en specerijen mengen met de hangop.

Afmaken met de triple sec.

 

Maak van de hangop enkele quenelles, zet het potje met aardbei crumbel erbij.

Garneer af met aardbei, blauwe bes en mint, poedersuiker.

 

Smakelijk eten Chef Léon.

www.cateringchefleon.nl

Delen