Argentijnse hamburger

Het is zomervakantie, tijd voor de bbq.
hamburger-7191900_1280

Ingrediënten

1 kg runder gehakt (10 % vet)
100 gram gesnipperde ui 3 mm.
25 gram knoflook klein gehakt
150 gram geroosterd rundervet of ganzen vet.
50 gram runder reuzel fijn gemalen.(facultatief)
2 ei maat l
35 tot 50 gram Japans paneermeel
1 theelepel pimenton
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 dessert lepel vers gehakte oregano  of 1 theelepel  Provençaalse kruiden
Zout naar smaak.

Bereiding

Maak het gehakt aan met de gemalen reuzel, het ei en het paneermeel.
Smelt het vet uit , smoor hierin glazig de ui en de knoflook.
Voeg alle specerijen en kruiden toe, rustig smoren voor 5 minuten.
Deze mix Af koelen en hier het gehakt mee aanmaken.

Terug koelen, daarna hamburgers vormen.

Delen