Hazenrug Rosé

De hazenrug is het meest malse stuk vlees van een haas. De mooie en diepe smaak van de wilde hazenrug maakt dit stuk vlees uniek. Let op: omdat de hazen in het wild worden geschoten worden kan het, ondanks zorgvuldige controle, hagel bevatten.
Afbeelding van WhatsApp op 2025-02-01 om 09.25.12_4c3586a5

Ingrediënten

Gebruik je de rug als hoofdgerecht op zich dan is één rug voor twee personen.

5  Hazenruggen
Peper uit de molen
Zout
Olijf olie
Roomboter

Bereiding

Pareer de hazenrug, d.w.z. ontvliezen, daar waar nodig inkorten en bijknippen van de ribben kast.
Snijdt de filet aan de rug zijde met beleid deels vrij van de rug, dus blijft er nog wel vast op liggen.
Neem een grote koeken pan smelt de boter goed uit, gemengd met olijfolie.
Verhitten tot er een lichte walm ontstaat en dan voorzichtig de hazenrug op rugzijde hier in leggen (van je af)en goed kleuren. Omkeren en buikzijde kleuren. Pan uit zetten.
Kruid de filet aan boven en onder zijde met zout en peper.
Wanneer u wilt gaan eten zet de rug in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius. Giet hier het bak vocht over.
Rosé garen duurt ongeveer 10 minuten wanneer de rug nog lauwwarm is. Komt hij voorbereid uit de koeling, dan eerst op keuken temperatuur brengen en daarna pas in de oven zetten.

Controleer de temperatuur met een naald of thermometer(keuken)minimale kern temp. 55 graden Celsius moet behaald worden.

Daarna kun je de filet met een lepel van het karkas halen, ook de buik haasjes.
Indien nodig trancheren in diagonale plakjes.

Delen