Mandarijn pie met witte chocolade ganache

Mandarijn Pie met witte chocolade ganache

Ingrediënten

Voor de bodem

400 gram Bastogne koek (fijn gemalen)
150 gram roomboter (gesmolten)
1 liter slagroom ¾ stijfgeslagen
2 blikjes gecondenseerde melk
350 ml. mandarijn sap
28 gram blad gelatine

 

Witte chocolade ganache:
300 gram witte chocolade
180 gram Griekse yoghurt 10%
20 gram dragon blaadjes

Bereiding

Bekleed een taartbodem met bakpapier.
Mix de gemalen Bastogne koek met de gesmolten boter.
Verdeel deze gelijkmatig over de beklede taartbodem.
Verwarm de gecondenseerde melk,

Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes, blad voor blad toe aan de warme massa. Belangrijk is om goed door te roeren voordat het volgende blad toegevoegd wordt.
De massa Niet meer koken.

Voeg hieraan toe het mandarijnen sap, op ijswater terug koelen.
Intussen de slagroom opslaan voor ¾ stijf.
Bij binding mandarijn massa de slagroom er rustig onder door spatelen.
Verdeel de massa over de Bastogne bodem(waarschijnlijk heb je teveel massa.
Restant in debaraseer bakje bewaren.

 

Witte chocolade ganache :
Verwarm de yoghurt met de dragon blaadjes en laat 10 minuten trekken, (70 80 graden Celsius is voldoende) hierna passeren. Bij 35/ 40 graden ongeveer de witte chocolade hierin oplossen en met staafmixer kort draaien tot homogene massa.
In spuitzak doen, eventueel terug koelen en bij opmaak bord doppen spuiten.

Garneer het bord af met gepelde mandarijn en mint en blauwe bes.

Delen