350 gram geschoonde kleine tot midden kleine spruiten
40 gr. Roomboter
250 gram dungesneden ontbijtspek (van een echte slager)
Ruim kokend water licht gezouten
Bak met ijswater om de spruiten te schrikken.
Nootmuskaat (voorkeur vers raspen)
Versgemalen peper.
Kook de spruiten in 3 tot 4 minuten beetgaar.
Spruit stronk
Goed laten uitlekken.
Op keukenpapier overtollig vocht laten intrekken in het papier.
Leg de plakjes in de lengte voor je op het werkblad, naast elkaar.
Leg de spruitjes op het spek, 1 per plakje.
En kruid ze met de nootmuskaat en de peper.
Rol de spuitjes met een ¼ slag in het spekplakje, rol daarna hier verder een knikker van.
Spruit stronkAls laatste bakt u rustig deze knikkers in de roomboter en na enkele keren gedraaid te hebben legt u er een deksel schuin op. Dit om door te warmen.