Nederlandse superfood: Spruiten

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: 2
Deze week een recept over en met éen van onze gezondste groentes. Het is zo verpakt dat zelfs kinderen hierdoor verleid worden deze groente te eten.

Benodigdheden

350 gram geschoonde kleine tot midden kleine  spruiten
40 gr. Roomboter
250 gram dungesneden ontbijtspek (van een echte slager)
Ruim kokend water licht gezouten
Bak met ijswater om de spruiten te schrikken.
Nootmuskaat (voorkeur vers raspen)
Versgemalen peper.

Bereiding

Kook de spruiten in 3 tot 4 minuten beetgaar.

Spruit stronk
Goed laten uitlekken.
Op keukenpapier overtollig vocht laten intrekken in het papier.
Leg de plakjes in de lengte voor je op het werkblad, naast elkaar.
Leg de spruitjes op het spek, 1 per plakje.
En kruid ze met de nootmuskaat en de peper.
Rol de spuitjes met een ¼ slag in het spekplakje, rol daarna hier verder een knikker van.

Spruit stronkAls laatste bakt u rustig deze knikkers in de roomboter en na enkele keren gedraaid te hebben legt u er een deksel schuin op. Dit om door te warmen.

Meer recepten

Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.
Quinoa koekjes