Quinoa koekjes

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: 2
Dit recept wordt vegan toe gelicht , met een extra ingrediënten is deze dan weer vegetarisch.
En als u wenst kun je er ook gerookte zalm of garnaaltjes aan toevoegen .
Zoals u ziet voor elk wat wils.
Veel kook plezier ermee, met culinaire groet Chef Léon.

Benodigdheden

400 gram Gemengde quinoa 3 kleuren
1 grote zoete aardappel geschild
120 ml olijf olie EV
100 gram ui blokjes 3 mm
30 gram verse gember geschild en gehakt.
30 gram verse knoflook klein gesneden
1 kleine theelepel piment d’Espelette
5 gram madras kerry
1 bosje koriander (deels garnituur en deels decoratie bij opmaak)
1 bosje bieslook (deels garnituur en deels decoratie bij opmaak)
200 gram kikkererwt poeder

voor de decoratie en begeleiding:
200 gram bospeen
200 gram groene asperges( in het seizoen witte asperges)
80 gram gemengde sla blaadjes
4 radijzen(op een mandoline in dunne plakjes schaven)
Kiem groenten.
voor de dressing:
1,5 dl. olijf olie EV
0.5 dl appel azijn
1 dessert lepel franse mosterd
20 gram klein gesneden sjalot blokjes(2 mm.)
zout en peper naar smaak


Bereiding

schil de zoete aardappel, snijdt in blokjes, kook deze gaar in licht gezouten water..Maak hier een puree van.
Kook de quinoa in 1,5 lieten water met een beetje zout in ongeveer 15 gaar, controleer gaarheid, giet af, spreid uit en laat afkoelen.
De gesnipperde ui, de knoflook en de gehakte gember in de olie smoren, voeg de piment, de kerrie toe. ongeveer 3 minuten al roerend smoren.
Meng rustig de zoete aardappel puree, kikkererwten en de quinoa, waarna ook de gesmoorde ui etc hierbij mengen.
Naar wens 1/3 van de bos koriander klein snijden en zo ook 1/3 van de bieslook in fijne ringetjes . Meng dit door de Quinoa massa.
Vorm hiervan koekjes van 2 cm dikte.
Kort voor het opdienen , afbakken op bak papier in een op 180 graden voorverwarmde oven.

De groene asperges ontdoen van het onderste deel 3 cm.
De Wortelen dun schillen.
Beiden apart beetgaar blancheren.
Kort voor het opdienen de wortelen en asperges nog eventjes verwarmd in een pan met een bodempje water, beetje olijf olie peper en zout.

Roer de onderdelen van de dressing in een kom tot een homogene saus.

Opdienen:
leg twee quinoa koekjes op het bord , daarnaast een beetje slamix, met daarover heen de plakjes radijs. daarover wat dressing sprenkelen daarop een plukje kiem groenten.

Leg hiernaast gemengd de asperges en de waspeen.

Veel kook plezier , met culinaire groet Chef Léon

Meer recepten

Lente Hamburger met asperges en pijn boom pitten.
Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.