Sauce Antiboise.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 10
Moeilijkheidsgraad: 1
Dit recept is afkomstig uit de Zuid Franse kust plaats Antibes.
Deze stad ligt dicht bij de bekende badplaats Juan Les Pins.
Pablo Picasso heeft hier ook nog even gewoond.

En is een goede combinatie bij geroosterde, of gegrilde vis, vlees of gevogelte gerechten.

Benodigdheden

5 tomaten, uitgehaald en in blokjes gesneden 3mmx3mm
90 gram gesnipperde sjalotten
5 mooie tenen knoflook
180 Tagasisische olijven in blokjes gesneden
160 gram kleine kappertjes
1 eetlepel gehakte peterselie
30 ml olijfolie EV
Peper en zout naar behoefte
20 ml balsamico azijn(ook te vervangen door citroensap)

Bereiding:

Bereiding

Er zijn twee mogelijkheden.
1-houdt de ingrediënten rauw, maak dan de Antiboise 1 dag eerder dan dat u deze gaat gebruiken, voor het goed doortrekken van de smaken.
2-U smoor de ingrediënten (peterselie en balsamico azijn pas op het einde) voor 5 minuten op matig vuur. En laat de smaken 1 uur intrekken voordat u de Antiboise gaat gebruiken.

Combineer deze frisse en rijke groenten dressing/saus met geroosterde vis, vlees of groenten.


Ik wens u veel kook plezier, met culinaire groet Chef Léon
www.cateringchefleon.nl

Meer recepten

Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.
Quinoa koekjes