Spoel de varkenshielen af en zet deze op met 3 liter koud water, voeg het zout toe.
Breng aan de kook, schuim af hierna gaarkoken totdat het vlees van het bot valt. Deksel op de pan om verdampen tegen te gaan.
Haal overtollig vet weg, vermaal het vlees in een vleesmolen.
Breng het vlees met de specerijen terug in de bouillon, losroeren en aan de kook brengen.
Snijdt het aangevroren spek in blokjes van een ½ cm, voeg aan de pan toe en nu ook het boekweit meel en de roggebloem.
Verhit op klein vuur deze compacte massa.
Na goed mengen en door verhitten in vormen scheppen, goed laten afkoelen alvorens in de koeling te zetten.
De volgende dag in dunne plakken snijden en goed ingepakt invriezen.
Voor het serveren, krokant uitbakken in de roomboter.
Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden
Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.