Tuiles (krokante koekjes)

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 10
Moeilijkheidsgraad: 1
Letterlijke vertaling vuile is dakpan, tegeltje

Benodigdheden

200 gram gesmolten roomboter
200 gram poedersuiker
200 gram tarwebloem
200 gram losgeklopt eiwit
30 gram geschaafde gekneusde amandelen (niet noodzakelijk)

Bereiding

Smelt de roomboter, temperatuur lauw.
Klop het eiwit los (niet schuimig)
Voeg poedersuiker en bloem toe.
Als laatste meng de roomboter hierdoor tot een homogene massa.
Strijk met de bolle kant van een soeplepel een dunne cirkel.(of gebruik een mal)
Eventueel wat amandelen erover strooien.
Afbakken in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius, 7 minuten ongeveer.
Vorm de goudkleurige koekjes over een bezemsteel of in een eierrekje.
Bewaar in een goed af te sluiten trommel of bakje.
www.cateringchefleon.nl

Meer recepten

Fraise Romanoff
Lente Hamburger met asperges en pijn boom pitten.
Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.