Vegetarisch gerecht met Brabantse asperges

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 5
Moeilijkheidsgraad: 2
Het asperge seizoen duurt nog tot 24 juni daarom vandaag een creatie waarin deze koningin onder de groentes een belangrijke rol speelt.

Benodigdheden

300 gram asperges (geschild gewicht) (in lange strepen snijden 8cm)
4 kleine hardgekookte eieren
20 ml. Zonnebloemolie, of andere neutrale olie.
80 gram prei groen/wit in lange repen gesneden.
1/4 rode paprika en gele paprika( in lange repen gesneden 5 mm dik)
100 gram winterwortel (in lange reepjes gesneden 5 mm dik)
50 gram rode ui(plakjes in kwarten gesneden 5 mm dik )
100 gram zoete peer tomaatjes (1/2)
50 gram dunne plakjes mango(dunschiller of kaas schaaf)
250 gram tofu(in strips snijden 5 cm)
Voor de marinade mix van de tofu:
20 ml. Zonnebloemolie of andere neutrale olie.
1 eetlepel gehakte peterselie
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel citroensap
1 mespunt koriander poeder
2 gram zout

50 ml. kokos crème(dikke kokos melk)
1 theelepel geroosterde sesam olie
peper en zout naar smaak toevoegen

Bereiding

Kook de 4 eieren gaar, en laat deze dan afkoelen. De eieren zijn de extra eiwit bron bij deze maaltijd.
Wrijf de tofu goed in met de marinade mix.
Laat de marinade minimaal 10 minuten intrekken.
Snijdt de groenten in de gewenste afmetingen.
Alle groenten worden beetgaar gewokt in de zonnebloem olie.(let op, niet te gaar ).
Op matig vuur wordt de gemarineerde tofu gebakken, Voeg daarna de kokos crème toe. Dek de koekenpan toe af en laat de tofu in 4 minuten op laag vuur de smaken intrekken. Voeg dan de gewokte groentes toe.
Leg de mango er in krullen tussendoor.
Controleer de smaak, en voeg desnoods zout en peper naar eigen wens toe.




Kokosmelk is licht verteerbaar, is gezond voor hart en vaten, verlaagt de cholesterol en bloedsuiker spiegel.
Asperges is de belangrijkste bron van gluthation, een lichaamseigen antioxidant, deze stof is nodig om onze lever zijn ontgiftende taken te kunnenlaten doen.
Peterselie is een antioxidant, een vocht afdrijver, en goede dagelijkse aanvulling als preventie bij hart en vaatziekten en overgewicht.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden
www.cateringchefleon.nl
Weetjes:
Kokosmelk is licht verteerbaar, is gezond voor hart en vaten, verlaagt de cholesterol en bloedsuiker spiegel.
Asperges is de belangrijkste bron van gluthation, een lichaamseigen antioxidant, deze stof is nodig om onze lever zijn ontgiftende taken te kunnenlaten doen.
Peterselie is een antioxidant, een vocht afdrijver, en goede dagelijkse aanvulling als preventie bij hart en vaatziekten en overgewicht.

Meer recepten

Tempura van witte en groene asperges: groenten tussengerecht.
Sauce Antiboise.
Nougat glacé selon Frederique le Cuisinier.
Quinoa koekjes