Uitgelicht
Uitzending 523
De uitzending start als een vrolijke zaterdag met een propvolle agenda; de wereld lijkt, na een zon-
Uitzending 522
De zomervakantie is in volle gang! We hebben alle vakantieplannen doorgenomen, en met Peter van der
Uitzending 523
De uitzending start als een vrolijke zaterdag met een propvolle agenda; de wereld lijkt, na een zon-
Uitzending 522
De zomervakantie is in volle gang! We hebben alle vakantieplannen doorgenomen, en met Peter van der
Uitzending 521
Deze uitzending moeten we het helaas zonder Nathalie doen, jammer! Een beetje onwennig dus, met een
Vegearisch gerecht met Brabantse asperges

Vegetarisch gerecht met Brabantse asperges

Het asperge seizoen is in volle gang daarom vandaag een creatie waarin deze koningin onder de groentes een belangrijke rol speelt. Bij voorkeur haalt u uw asperges bij uw lokale aspergeteler.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gram asperges (geschild gewicht) (in lange strepen snijden 8cm) 4 kleine hardgekookte eieren 20 ml. zonnebloemolie 80 gram prei groen/wit in lange repen gesneden. 1/4 rode paprika en gele paprika (in lange repen gesneden 5 mm dik) 100 gram winterwortel (in lange reepjes gesneden 5 mm dik) 50 gram rode ui (plakjes in kwarten gesneden 5 mm dik) 100 gram zoete peer tomaatjes (1/2) 50 gram dunne plakjes mango (dunschiller of kaasschaaf) 250 gram tofu (in strips snijden 5 cm) Voor de marinade mix van de tofu: 20 ml.  Zonnebloemolie of rijst olie 1 eetlepel gehakte peterselie Marinade: 1 theelepel kerriepoeder 1 theelepel citroensap 1 mespunt korianderpoeder 3 gram zout 30 ml geroosterde sesamolie 50 ml. kokos crème (dikke kokosmelk) Peper en zout naar smaak toevoegen

Bereiding

Kook de 4 eieren gaar, en laat deze dan afkoelen. De eieren zijn de extra eiwitbron bij deze maaltijd. Wrijf de tofu goed in met de marinade mix Laat de marinade minimaal 10 minuten intrekken. Snijdt de groenten in de gewenste afmetingen. Alle groenten worden beetgaar gewokt in de zonnebloemolie of de rijst olie. (let op, niet  te gaar ). Op matig vuur wordt de gemarineerde tofu gebakken, Voeg daarna de kokos crème toe. Dek de koekenpan toe af en laat de tofu in 4 minuten op laag vuur garen. Voeg dan de gewokte groentes toe. Leg de mango er in krullen tussendoor. Controleer de smaak, en voeg desnoods zout en peper naar eigen wens toe.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden

Deze recepten worden ook uitgelegd in elke uitzending van Het Goedemorgen Café op Mfm.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
DE TOP 3: Tour de France
Uitzending op: 9 juli, 2022
Stromae –
Alors On Danse
Barbara Pravi –
Voila
Zaz –
Je Veux