Vegetarisch gerecht met Brabantse asperges

Het asperge seizoen is in volle gang daarom vandaag een creatie waarin deze koningin onder de groentes een belangrijke rol speelt.
asperge

Ingrediënten

400 gram asperges (geschild gewicht)(in lange strepen snijden 8cm)
4 kleine hardgekookte eieren
20 ml. zonnebloemolie
80 gram prei groen/wit in lange repen gesneden.
1/4 rode paprika en gele paprika( in lange repen gesneden 5 mm dik)
100 gram winterwortel (in lange reepjes gesneden 5 mm dik)
50 gram rode ui(plakjes in kwarten gesneden 5 mm dik )
100 gram zoete peer tomaatjes (1/2)
50 gram dunne plakjes mango (dunschiller of kaas schaaf)
250 gram tofu (in strips snijden 5 cm)

Voor de marinade mix van de tofu:
20 ml.  Rijst  olie
1 eetlepel gehakte peterselie
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel citroensap
1 mespunt koriander poeder
2 gram zout

 

50 ml. kokos crème (dikke kokos melk)
1 theelepel geroosterde sesamolie
peper en zout naar smaak toevoegen

Bereiding

Kook de 4 eieren gaar, en laat deze dan afkoelen. De eieren zijn de extra eiwitbron bij deze maaltijd.
Wrijf de tofu goed in met de marinade mix.
Laat de marinade minimaal 10 minuten intrekken.
Snijdt de groenten in de gewenste afmetingen.
Alle groenten worden beetgaar gewokt in de rijst olie.(let op, niet te gaar ).
Op matig vuur wordt de gemarineerde tofu gebakken, Voeg daarna de kokos crème toe. Dek de koekenpan af en laat de tofu in 4 minuten op laag vuur garen. Voeg dan de gewokte groentes toe.
Leg de mango er in krullen tussendoor.
Controleer de smaak, en voeg desnoods zout en peper naar eigen wens toe.

www.cateringchefleon.nl

Delen