Vegearisch gerecht met Brabantse asperges

Vegetarisch gerecht met Brabantse asperges

Het asperge seizoen is in volle gang daarom vandaag een creatie waarin deze koningin onder de groentes een belangrijke rol speelt. Bij voorkeur haalt u uw asperges bij uw lokale aspergeteler.

Voorbereidingstijd: 2o minuten
Marinade tijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Hoofdgerecht voor: 4 personen

Ingrediënten:
400 gram asperges (geschild gewicht) (in lange strepen snijden 8cm)
4 kleine hardgekookte eieren
20 ml. zonnebloemolie
80 gram prei groen/wit in lange repen gesneden.
1/4 rode paprika en gele paprika (in lange repen gesneden 5 mm dik)
100 gram winterwortel (in lange reepjes gesneden 5 mm dik)
50 gram rode ui (plakjes in kwarten gesneden 5 mm dik)
100 gram zoete peer tomaatjes (1/2)
50 gram dunne plakjes mango (dunschiller of kaasschaaf)
250 gram tofu (in strips snijden 5 cm)

Voor de marinade mix van de tofu:
20 ml.  Zonnebloemolie of rijst olie
1 eetlepel gehakte peterselie

Marinade:
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel citroensap
1 mespunt korianderpoeder
3 gram zout
30 ml geroosterde sesamolie
50 ml. kokos crème (dikke kokosmelk)
Peper en zout naar smaak toevoegen

Bereidingswijze:
Kook de 4 eieren gaar, en laat deze dan afkoelen. De eieren zijn de extra eiwitbron bij deze maaltijd.
Wrijf de tofu goed in met de marinade mix
Laat de marinade minimaal 10 minuten intrekken.
Snijdt de groenten in de gewenste afmetingen.
Alle groenten worden beetgaar gewokt in de zonnebloemolie of de rijst olie. (let op, niet  te gaar ).
Op matig vuur wordt de gemarineerde tofu gebakken, Voeg daarna de kokos crème toe. Dek de koekenpan toe af en laat de tofu in 4 minuten op laag vuur garen. Voeg dan de gewokte groentes toe.
Leg de mango er in krullen tussendoor.
Controleer de smaak, en voeg desnoods zout en peper naar eigen wens toe.

Met vriendelijke en culinaire groeten Léon van der Heijden