Yoghurtijs met Mascarpone amarena kersen crème

Afbeelding van WhatsApp op 2025-04-30 om 08.39.52_5c38e74c

Ingrediënten

Yoghurtijs
600 gram Griekse  Bio volle yoghurt
500 gram suiker siroop(250 gram  suiker , 250 gram water)
1 eetlepel gehakte mint
Rasp van 1 limoen

Mascarpone crème
750 gram mascarpone
50 gram poedersuiker
1  afgestreken theelepel ras el hanout kruiden (Jonnie Boer mix)
100 gram uitgelekte gehakte amarena kersen
75 gram siroop van de amarena kersen
1 theelepel gekneusde roze besjes
1 dessertlepel rozenwater

Bereiding

Yoghurtijs
Maak een suiker siroop en direct terug koelen, daarna mengen met de yoghurt en de andere ingrediënten
Direct draaien in ijsmachine , ijs in voor gekoelde metalen bak in vriezer zetten.

Mascarpone crème
Klop de mascarpone op met de poedersuiker, siroop en rozenwater, daarna de andere ingrediënten toevoegen.
In de koeling zetten tot aan opmaak dessert.

Delen