Uitzendingen
Zo’n 300 jaar lang werd Rusland geregeerd door de dynastie van Romanov. Ontstaan uit 24 andere Russische adellijke families werd Michaël I de eerste vorst van het huis Romanov in 1613. De familie zou tot 1917 over Rusland regeren, tot de Russische tsarenfamilie op 17 juli 1918 bruut tot zijn einde w
Vandaag eenvoudig, vlot, licht en Heerlijk.
Elke week staan de laatste 3 platen van het programma in het teken van een bepaald thema. Wij bepalen het thema en jij bepaalt de invulling.
Thema: Helaas geen thema dit keer
1. Helaas geen thema dit keer
2. Helaas geen thema dit keer
3. Helaas geen thema dit keer
Dit recept is leuk en lekker voor de feestdagen, ook kunt u de balletjes nog door amandel schaafsel rollen en dan frituren op 175 graden. (niet verwarren met Dauphinoise)(betekenis de kroonprins)
Heerlijk en snel om te maken zelfs kort voor dat je vrienden of familie op de koffie komen.
Farceren betekent vullen, echter deze visfarce kunt u ook op zich als voor, tussen of hoofdgerecht gebruiken. Of als topping op een visfilet.
Het is wel een gerecht waarbij geduld nodig is , Farceren is niet forceren.
Het is wel een gerecht waarbij geduld nodig is , Farceren is niet forceren.
Om het eenvoudig en betaalbaar te houden vraagt u aan uw visboer of hij voor u gevarieerde stukjes vis heeft.
Uw visboer, houdt bij het fileren en portioneren stukjes vis over.
Bij voorkeur diepvries aangeleverd.
Wanneer u de vis goed droog dept en daarna in kleine blokjes (0,5x 0,5) snijdt.
Uw visboer, houdt bij het fileren en portioneren stukjes vis over.
Bij voorkeur diepvries aangeleverd.
Wanneer u de vis goed droog dept en daarna in kleine blokjes (0,5x 0,5) snijdt.
Momenteel ben ik in het departement Doubs / Jura in het oosten van Frankrijk.
Een heerlijk recept voor deze regio is zeker de deze heerlijke kip net morilles. Ondanks dat de verse morilles in april tot en met juli gezocht worden , kunnen we gebruik maken van gedroogde morilles.
Salut Chef Léon 🇫🇷
Een heerlijk recept voor deze regio is zeker de deze heerlijke kip net morilles. Ondanks dat de verse morilles in april tot en met juli gezocht worden , kunnen we gebruik maken van gedroogde morilles.
Salut Chef Léon 🇫🇷
De naam Lasagna, of “Lasagne” is afgeleid van het Griekse woord ‘Laganon’; de eerste bekende vorm van pasta. Natuurlijk beweert Italië dat ze de eerste ware en dat het is ontstaan in de middeleeuwen in de stad Napels, maar dat schijnt aantoonbaar niet waar te zijn.
Parelcouscous is een graanproduct. Het wordt gemaakt van durumtarwe dat eerst gemalen wordt tot meel waar een deeg van wordt gemaakt. Dat deeg wordt gerold en gezeefd tot er kleine balletjes overblijven die vervolgens gestoomd en gedroogd worden.
Het asperge seizoen is bij uitstek het seizoen om echt uit te pakken met heerlijke gerechten.
Dit is een van de twee gerechten die wij presenteren op het culturele festival Fabriek Magnifique in het Juliana park in Veghel.
Het asperge seizoen duurt nog tot 24 juni daarom vandaag een creatie waarin deze koningin onder de groentes een belangrijke rol speelt.
Chimichurri wordt koud(kamer temperatuur)bij het geroosterde of gegrilde vlees apart geserveerd. Naar men zegt komt dit gerecht van de Basken die zich in de negen tiende eeuw in Argentinië gevestigd hadden.
Het nagerecht waar altijd plaats voor is in de maag geïnspireerd door Yotam OttoLenghi.
Het eerste recept van het nieuwe jaar 2022 en chef Leon heeft er zin in. Ravioli Pompoen en amaretti koekjes, het water loopt nu al
Met de koude dagen voor de boeg is deze hartverwarmende drank een opkikker na een heerlijke wandeling in de natuur. Mijn advies, neem een redelijke rode wijn met een minimaal alcoholpercentage van 13.5% Kaneel Ceylon is verfijnder en Cassia is scherp en bitter.
Dit eenvoudige dessert of zoete tussendoor is een recept uit het departement Lot en Garonne waar ik dit jaar vier maanden heb gewerk t en gewoond heb. De plaats Agen staat bekend om zijn pruimen. De pruimen zijn rijk aan antioxydanten en ijzer.
Nederland is het land van snacken met bitterballen en nu een kwinkslag naar mijn Franse avontuur. Deze keer maken wij de bitterballen met heerlijke Franse Confit de canard.
Zowel het departement de Lot en Garonne en de Dordogne staan o.a. bekend om hun walnoten. Hierbij een eenvoudig en heerlijk recept met deze bron van Omega 3, en meervoudig onverzadigde organische vetzuren. Goed voor o.a. het zenuwstelsel en het brein.
Deze Indonesische mais koekjes heb ik leren maken toen ik zes jaar was, bij de familie Gotschalk in Den Bosch. Deze hartelijke moeder van mijn schoolvriend Robby heeft bij mij de liefde voor de Indonesische keuken ontstoken. Nog steeds mijn dank daarvoor.
De basis saus voor de begeleiding van uw dessert, gebak( warm of koud) Of DE basis om vanille ijs te maken. Dit recept kan er eenvoudig uit zien, maar vergis je daar niet in.
Deze winterse soep was bij ons thuis een soep waar wij met het gezin naar uit keken. Wij waren met 7 kinderen en natuurlijk ons moeder en ons vader. Mijn moeder zou op 01-11 nu 94 geworden zijn. Zij was een keukenprinses, zij is voor mij dan ook een inspiratie geweest om ook te gaan koken.
Deze week een recept over en met éen van onze gezondste groentes. Het is zo verpakt dat zelfs kinderen hierdoor verleid worden deze groente te eten.