Vorig jaar zaten we allemaal met open mond naar de aftiteling te kijken van Avengers: Infinity War. De film waar men vanaf Iron Man 1 destijds in 2008 naar toegewerkt heeft. De film die we vorig jaar zagen, gaf ons het verhaal dat Thanos op zoek was naar de infinity stenen. Het was aan de Avengers en vele andere helden de taak om dit tegen te houden. We willen die film niet te veel verklappen, er zijn mensen (we snappen dat zelf ook niet) die deze film nog niet hebben gezien. Maar we kunnen u verklappen dat het de Avengers in Infinity War niet lukt om Thanos te weerhouden van zijn plan. Immers er is een tweede film aangekondigd, die vanavond in première zal gaan.

In End Game wordt het verhaal afgerond. Komen de overgebleven Helden bij een om nog éénmaal een alles of niets poging te doen om Thanos te verslaan en de gebeurtenissen in Infinity War om te keren. Vanavond is de nachtelijke première, waar wij van Super Comics natuurlijk bij zijn.

De vraag op deze site die we moeten stellen is natuurlijk of het raakvlakken heeft met bepaalde boeken, comics. Heel eerlijk weten we dat niet. Infinity War was heel duidelijk gebaseerd op The Infinity Gauntlet. Maar waar End Game naar toe gaat is niet duidelijk. We weten dat er in de toekomst een Eternals film wordt gemaakt, we weten dat in een eerdere film Adam Warlock is geteased. Maar wat de makers van Avengers: End Game als uitgaanspunt hebben gepakt weten we niet. Het kan ook zijn dat ze hetzelfde boek hebben gebruikt, aangezien Infinity War en End Game beiden tegelijkertijd zijn opgenomen. De gebeurtenissen van Infinity War komen zelfs in de eerste hoofdstukken van het boek Infinity Gauntlet voor.

Alles zal duidelijk worden vanavond om 00:00uur als in verschillende bioscopen in Nederland de film in première gaat.