De invoering van statiegeld op de blikjes is natuurlijk heel erg goed voor het milieu. Maar hoe gaat het er aan toe achter de teruggave – automaat?

Sinds kort wordt er in Nederland ook ingezameld wat betreft blikjes. Nu we ook statiegeld op de blikjes hebben, staan we niet alleen met onze lege flessen voor de teruggave – automaat in de supermarkt. Het is een hele omschakeling voor de consument. Het inleveren en bewaren, maar ook de neiging om het blikje niet in te drukken moet onderdrukt worden. Echter volgens de laatste cijfers, is de consument welwillend en zijn we goed op schema wat betreft ons gedrag.

De omschakeling was niet alleen bij de consument ingrijpend, ook bij het personeel van supermarkten is er een verandering. De teruggave – automaat is nog niet geheel voorbereidt op de teruggave van de blikjes. Dat levert wat frustratie op.

Nathalie werkt in het dagelijks leven bij “de grote olifant”. Dat deed ze eerst op de werkvloer zelf, maar sinds kort op kantoor. Ze heeft echter de invoering van de blikjes op de werkvloer nog meegemaakt. Daar lijkt nog wat frustratie te zitten……..

3 reacties