600 gram gepelde gamba’s (netto gewicht na uitlek)
100 gram rode ui blokjes (3mm)
100 gram shang hai paksoi (3mm)
1 rood pepertje zonder zaadlijsten (3mm)
30 gram gehakte gember
30 gram gehakte knoflook
1 theelepel kerrie poeder
20 ml neutrale olie
5 ml sesamolie (puur)
6 gram gemengde sesamzaadjes
3 gram zeewier vlokken
1 rauw ei losgeroerd
5 ml citroen of limoen sap
20 gram gemengde sesamzaadjes
4 gram zout
2 eetlepels maïzena
Zwarte bonen saus:
Ingrediënten :
100 gram zwarte bonen pasta
20 gram knoflook
20 gram gehakte gember
100 gram rode ui
30 ml neutrale olie
300 gram tomaten in blokjes gesneden
100 ml gembersiroop
50 ml water
Snijdt de gamba’s in kleine stukjes(structuur nog wel herkenbaar)
Het groente aandeel in de olie smoren samen met de kerrie poeder Af laten koelen.
Alle ingrediënten mengen , in de koeling op laten stijven.
Gamburgers vormen en kort voor opdienen garen.
Restant paksoi hierbij serveren
Zwarte bonen saus:
Smoor het groente aandeel in de olie , pureren wanneer gaar.
Mengen met de bonen pasta, gembersiroop en het water.
Zondig nog water toevoegen en op smaak brengen met soja saus