Östereichische Spätzle

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 5
Moeilijkheidsgraad: 8
Heerlijk voor bij wild gerechten

Benodigdheden

500 gram bloem
5 eieren maat M
300 ml. volle melk
5 gram zout
1 mespunt gemalen nootmuskaat
1 mespunt gemalen zwarte peper

Voor het koken; ruim kokend water met beetje zout.

Voor het opbakken:
50 gram roomboter
30 gram gesnipperde rode ui
50 gram reepjes gerookt spek

Bereiding

Bloem, melk, eieren en smaakstoffen rustig glad roeren.
Eventjes laten rusten.
Gebruik een spätzle apparaatje of een zeef/vergiet met grote gaten.


Zeer de zeef boven de pan met ruim kokend water en een beetje zout.
Doe deel voor deel in de zeef en strijk met een spatel of plastic krabbertje de massa door de gaten.

De druppels vallen in het kokende vocht.
Binnen enkele minuten komende druppels boven drijven.
Deze schep je eruit met een schuimspaan.
Je kunt de druppels terugkomen in koud water (daarna uithalen en later verwerken) of direct verwerken.

Dit doe je in de koekenpan met boter, ui en spekjes als voorbeeld.

Diverse paddenstoelen is ook een mooie combinatie.

smakelijk eten.
www.cateringchefleon.nl

Meer recepten

Nederlandse superfood: Spruitenrrr
RECEPTUREN MET CHAMPIGNONS EN ANDERE PADDESTOELEN
Gamburgers
Krokante polenta koekjes, dit is een bijgerecht.