Burger King staat terecht vanwege de afbeeldingen van zijn Whopper-burger. De rundvleesburger zou er veel weelderiger uitzien dan in de werkelijkheid.

Volgens de aanklagers lijkt de Whopper op de beelden van Burger King maar liefst 35 procent groter. Bovendien zou de burger slechts half zo veel vlees bevatten als de advertenties suggereren. Op de afbeeldingen puilen de sappige lagen vlees royaal uit boven het broodje.

Het bedrijf ontkent deze beschuldigingen echter stellig. Volgens Burger King is de Whopper in de reclames exact hetzelfde als de burgers die aan klanten geserveerd worden, en dit standpunt wordt krachtig verwoord in een officiële verklaring. Ondanks deze verdediging heeft een Amerikaanse rechter besloten dat de zaak toch voorgebracht moet worden, vanwege de mogelijkheid dat klanten misleid zijn.

Dit is niet de eerste keer dat een Amerikaans fastfoodrestaurant juridische stappen moet ondernemen. Ook McDonald’s en Taco Bell hebben zich moeten verantwoorden vanwege reclames waarin maaltijden aanzienlijk rijker ogen dan wat daadwerkelijk op de borden van de klanten verschijnt.