Twee jaar geleden zag Ferre uit Heeswijk-Dinther voor het eerst een regenboogzebrapad in het centrum van Den Bosch. Dat maakte toen veel indruk op hem. Toen ze op de tweede vrijdag in December bij Ferre op school “Paarse Vrijdag” vierden moest hij er weer aan terugdenken en ontstond zijn idee voor zo’n zebrapad in Heeswijk-Dinther. “Want hier is er nog geen. En ze zijn nu toch aan het werken aan de weg, dus dan kan dat er wel mooi bij” zei Ferre destijds in het radioprogramma “Het Goedemorgen Café” op MFMBrabant.

In februari startte Ferre met zijn burgerinitiatief en hij kreeg direct veel reacties van familie, vriendjes en ouders die hem steunden. Ferre was te zien op DTVNieuws en te horen op de radio. Ook kreeg hij de benodigde steun van wethouder van Moorselaar en burgemeester Moorman van de Gemeente Bernheze wat er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat het regenboogzebrapad er daadwerkelijk gaat komen.

Het zebrapad met regenboogkleuren komt tussen de oude Rabobank en kapsalon Haardrôme waar de St. Servatiusstraat overgaat in de Hoofdstraat. De opening zal op woensdagmiddag 23 juni tussen 14.00 – 15.30 uur plaatsvinden. Naast wethouder van Moorselaar zal ook Ferre’s schoolklas bij de opening aanwezig zijn.