Het hardloopevenement De Maasdijk moet noodgedwongen het zwemonderdeel schrappen uit de triathlon vanwege de aanhoudende slechte waterkwaliteit.

Deze situatie is ontstaan na de grote brand bij Vice Verse, die begin mei plaatsvond en dagenlang woedde. De organisatie heeft in overleg met het waterschap, de gemeente en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) besloten om het zwemonderdeel te vervangen door een Run Bike Run.

In plaats van de gebruikelijke triathlon zal de kwart triathlon nu tien kilometer hardlopen bevatten, naast de bestaande afstanden voor het lopen en fietsen. Voor de kwart triathlon betekent dit vier kilometer lopen, veertig kilometer fietsen, gevolgd door tien kilometer lopen. De sprint triathlon teamcompetitie zal bestaan uit drie kilometer lopen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer lopen. De afstanden voor de achtste triathlon blijven hetzelfde met drie kilometer lopen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer lopen.

Volgende week stevent De Maasdijk af op de drukste editie ooit, met bijna een verdubbeling van het aantal inschrijvingen ten opzichte van voorgaande jaren.