Dertien inwoners van Oss kregen vrijdag een koninklijke onderscheiding.

Hieronder waren twee nieuwe Ridders in de Orde van Oranje-Nassau. Jurriën van der Veer en Marie-Therese Janssen werden beide geëerd tijdens de jaarlijkse lintjesregen.

De ceremonie vond plaats in Theater de Lievekamp, waar de gedecoreerden werden verrast door burgemeester Wobine Buijs.

Jurriën van der Veer heeft een indrukwekkende staat van dienst in Oss en Lith. Hij is bekend als voorzitter van de afdeling Maasland van Veilig Verkeer Nederland en van Stichting Maasmeanders. Ook heeft hij als voorzitter van basisschool Sint Jozef in Lith gewerkt en vervulde verschillende andere vrijwilligersrollen.

Marie-Therese Janssen, de andere nieuwe ridder, is raadslid van de SP en coördinator van de hulpdienst van de partij. Daarnaast zet ze zich in voor Stichting Droomkinderen, Helpende Handen Oss en Zorgbuurthuis ’t Hageltje.

Elf andere inwoners van de gemeente Oss werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

André van der Voort (Maren-Kessel): Stagebegeleider voor agenten in opleiding, vrijwilliger bij basisschool Wijbosch in Schijndel, penningmeester en voorzitter van de oudervereniging, en actief bij Maaskantse Boys en cv De Kleidonkers. Ook is hij bestuurslid van het wielercomité in Maren-Kessel.

Jos Hanegraaf (Maren-Kessel): Lid van de Technische Commissie en secretaris bij Maaskantse Boys voetbalvereniging. Daarnaast is hij actief in verschillende functies bij carnavalsverenigingen en het Kermiscomité.

Kees van Vliet (Oss): Penningmeester/voorzitter van de ouderraad en lid/penningmeester van de medezeggenschapsraad bij Basisschool Elzeneind Oss. Hij is ook vrijwilliger bij verschillende buurt- en wijkverenigingen, evenals bij de Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Paul van den Hoven (Macharen): Vrijwilliger bij biljartvereniging De Bongerd, Natuur Stichting Kadans, film- en toneelvereniging De Vlonder, en de KBO, afdeling Macharen.

Peter van Ballegooij (Oss): Verzorgt mantelzorg voor familieleden, is vrijwilliger bij EHBO Berghem en diverse andere organisaties, waaronder AED Berghem.

René Geurts (Lith): Vrijwilliger bij verschillende organisaties in Lith, waaronder muziekband De Revuo’s, de Lithse Kwis, en MFA De Snoeck.

Wiel Holterman (Oss): Voorzitter en penningmeester van Tafeltennisvereniging Return, penningmeester van Stichting Wijkcentrum De Bonte Hoef, en oprichter van Repair Café Oss.

Els Mulders-van Heijningen (Oss): Vrijwilliger bij verschillende organisaties in Oss, waaronder wijkstichting Rucrea, Dierenambulance Maasland, en Stichting KAKO.

Neeltje van den Broek-Arts (Neerloon): Secretaris van het koor Forte Vicante, vrijwilligster bij Jeugdbelangen Overlangel, en betrokken bij verschillende organisaties in Neerloon.

Petra van de Ven-Aarts (Berghem): Vrijwilliger bij Stichting Carnaval Berghem, secretaris van de Muziekvereniging Berghem, en betrokken bij Samenloop voor Hoop Berghem.

Ria van den Bogaert-van Berlo (Oss): Voorlees- en hulpmoeder op basisscholen, vrijwilliger bij Soos 66, en actief bij verschillende andere organisaties in Oss.

Bron: dtvnieuws.nl