In deze tijd van het jaar hebben we er allemaal wel eens last van: muggen. Vooral wanneer je ’s avonds in bed ligt kan het zwaar irritant zijn.

Geen zorgen, we hebben de ultieme trucs om deze nazomerse plaaggeesten te slim af te zijn.

De Zaklampmethode: Licht in de Duisternis

Een methode die als uiterst effectief wordt beschouwd, is de zogenaamde zaklampmethode. Volg deze eenvoudige stappen om die hinderlijke mug te vangen:

  1. Grijp een zaklamp en doof alle lichten in de kamer.
  2. Schakel een kleine lichtbron in, zoals je telefoon of tablet, en schijn deze in de kamer.
  3. Wacht geduldig in een hoek van de kamer tot je het gezoem hoort. Binnen enkele minuten zal de mug naar de lichtbron vliegen en op de muur landen.
  4. Zet nu je zaklamp aan en richt deze op de muur. Laat het licht langs de muur schijnen.
  5. Als het licht de mug raakt, zal er een lange schaduw ontstaan, waardoor je hem gemakkelijk kunt spotten. Nu kun je hem eenvoudig uitschakelen.

De Lichtmethode: Lokken en Verslaan

Een andere slimme techniek is de “methode met de telefoon.” Hier is hoe je te werk gaat:

  1. Ga plat op je rug liggen en leg je telefoon of tablet met het scherm naar boven op je borst. Zorg ervoor dat de helderheid van je scherm op het hoogste niveau staat.
  2. Als je dekens licht van kleur zijn, trek ze dan strak met je voeten, zodat je meteen kunt zien wanneer de mug op je dekens landt.
  3. Adem rustig in en uit, waarbij je uitademt in de richting van je borst. De combinatie van koolstofdioxide en licht zal de mug naar je toe lokken.
  4. Wacht geduldig tot de mug dichterbij komt. Het kan zelfs gebeuren dat hij op het scherm van je apparaat landt!
  5. Voor deze methoden hoef je zelfs geen vliegenmepper te gebruiken, want muggen zijn verrassend traag. Vooral met de tweede methode is het een fluitje van een cent om ze boven het licht tussen je handen te verpletteren.

Met deze slimme trucs in je arsenaal, kun je voortaan genieten van een ongestoorde nachtrust, zonder dat vervelende gezoem in je oren. Dus, de volgende keer dat een mug je nacht dreigt te verstoren, weet je precies wat je moet doen om hem te slim af te zijn. Slaap lekker!