Museum Jan Cunen in Oss heeft de Vriendenloterij Museumprijs 2023 gewonnen. Dit werd donderdagavond aangekondigd tijdens een congres in Zwolle.

Het museum uit Oss ontving de meeste stemmen van de drie genomineerden en bleef de nummer twee 413 stemmen voor. De prijs is gekoppeld aan een geldbedrag van 100.000 euro.

In de afgelopen weken voerde het museum uit Oss een uitgebreide campagne om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Een promotiefilmpje was onder andere te zien bij Dtv. De andere genomineerden waren het Nederlands Fotomuseum en het Wereldmuseum Amsterdam.

In de Osse gemeenteraad werd donderdagavond enthousiast gereageerd door de raadsleden en het college van B en W toen het nieuws bekend werd. Wethouder Dolf Warris liet via de microfoon een telefoongesprek met museumdirecteur Herman Tibosch horen. Tibosch was overdonderd door het goede nieuws en was erg blij dat de publiekscampagne zo’n prachtig resultaat had opgeleverd. De gemeenteraad beloonde het nieuws met een daverend applaus.

Bron: www.dtvnieuws.nl