Tijdens de uitzending van het Goedemorgen Café vertelde Evert van Kleef uit Uden dat hij op zoek was naar zijn peetoom Benjamin Johannes. Van Kleef had voor het laatste contact toen zijn ouders nog leefden. Dit zou begin jaren 2000 zijn geweest. Zijn moeder was bevriend geraakt met Benjamin Johannes die destijds woonde in de Molukse gemeenschap te Nistelrode. Vanuit die rol werd Benjamin Johannes de peetoom van van Kleef.

Evert van Kleef: ” Wat ik nog weet van mijn peetoom dat hij altijd een liedje zong als ik huilde toen ik een baby was (Terang Bulang) dat nummer vergeet ik nooit meer. Hij kwam regelmatig met zijn brommer vanuit Tiel gereden om een bezoek te brengen. Op een dag kwam hij ook langs en had mijn moeder iets te zeggen. Ik was toen 9 ofzo. Ik was blij om hem te zien. En gaf hem een knuffel. Maar hij moest weer gaan zei hij. En ik begreep niks van. Mijn moeder vertelde mijn dat hij ziek was en hij op vakantie ging terug waar hij geboren was de Molukken.”

De kans dat zijn Peetoom al overleden is erg aanwezig. Maar dit is nog niet met 100% bevestigd en daarom blijft van Kleef hoop houden. Hij doet dan ook een oproep aan een ieder die mogelijk meer weet over Benjamin Johannes.

Goedemorgen Café Benjamin Johannes
Goedemorgen Café Benjamin Johannes