Kerstmuziek, kerstballen, kerstbomen, het is één en al kerst wat de (kerst)klok slaat vandaag, in onze laatste uitzending van dit jaar.
Peter van de bieb had een primeur voor ons, een nieuw project:  “winter vol verhalen”. Een wandeltocht in de regio waar je tijdens de wandeling ook nog naar mooie verhalen kunt luisteren. Per plaats komen 8 posters te hangen met een QR-code. Deze kun je scannen met je mobiele telefoon. Je krijgt een video te zien waarin een medewerker van de bieb een winterverhaal zal voorlezen. Vlak voor kerst kun je in de bieb een folder ophalen met de looproute.

Rick van der Sande vertelde dat we dit jaar tóch alvast in de kerstsfeer kunnen komen met een kerstconcert met oud-leden van koor “Joy”. Morgenmiddag, zondag 13 december, tussen 14.00 – 15.00 kun je inloggen op het Youtube-kanaal van De Groene Engel om dit concert live te zien. Dus, log in, en laat je verwarmen door kerstliedjes zoals  ‘Baby it’s cold outside’ en natuurlijk ‘Silent night’.

Léon maakt vandaag een klassieker uit de Italiaanse keuken. Pappardelle met paddenstoelen. Een pastagerecht met een hele hoop verschillende soorten paddenstoelen.

Met Tom van Pitbox TV hadden we veel te bespreken. We keken terug op de afgelopen twee races waar veel was gebeurd waaronder het bizarre ongeluk van Grosjean én de pech van Russell in de laatste race. Dit weekend is de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi. Ondanks dat er niks meer op het spel staat, het kampioenschap is voor Hamilton en de constructeurstitel voor Mercedes, hopen we toch nog op een spannende race vol met actie. Tom’s voorspelling is dat Hamilton de race zal gaan winnen, Verstappen op 2 en Albon op 3.

Met Cor sloten we de laatste uitzending van dit jaar af. We kregen de betekenis van Bümskneipe eindelijk te horen. Laten we zeggen dat dit een “tent” is waar niet alledaagse dingen plaatsvinden. We kregen natuurlijk ook een nieuw woord: Zwieback. Het was nu alleen niet nodig om er lang over na te denken. Anke wist het juiste antwoord namelijk al. Het is een beschuitje!

Tot volgend jaar!