Na een flitsende start waardoor ook de alarmcentrale ingeschakeld werd, sorry Rik, en helaas zonder Nathalie die met verkoudheidsklachten thuis zit, zijn we van start.
Koffie en koffiechoc doen de rest.
In ons blokje ‘hoe was je week’ vertelt Roy over de cryptomunt en Anke over het congres waar ze mee bezig was en waar veel tijd in is gaan zitten.
Peter vd Wijst van de NOBB; het onbeperkt uitlenen wordt de bieb toch wat te veel dus de schappen raken leeg; hij heeft een oproep: breng de geleende boeken terug! En Eva Meijer is online aanwezig in de maand van de filosofie. Ze is erg begaan met de rechten van de dieren. Erg leuk!
Het is nationale bijen-tel-dag dus we bellen met een imker Albert Stoter. Hoe staat het met de bijen? De helft van de wilde bijen staat op de rode lijst. Het aantal gaat hollend achteruit. Waar het aan ligt? Aan het aantal wilde bloemen in de natuur, maar denk ook aan je eigen tuintje! Vanmiddag dus allemaal de tuin in, en tellen!
Chef Leon is in de uitzending: asperges terrine met Hollandse garnalen. Jammie, jammie, het water loopt ons in de mond.
Roy en Anke bespreken de Formule 1, morgen in Italie en het belooft spannend te worden!
Onze muziek top 3 heeft, natuurlijk als thema ‘bijen’ meegekregen. Er is massaal op gereageerd dus we draaien er 4: We zijn er weer bij (viva Hollandia), Burds and the bee’s, Let it be, en Prikkebeen worden iets over half 12 gedraaid. Dank aan alle luisteraars en inzenders.
Cor, der Deutsche, is wederom in de uitzending en als altijd heeft hij het hoogste woord; Kei gezellig. Het woord van de vorige keer is Dunkelziffer. Wij wisten niet dat het ‘een onbekend aantal’ betekent. Het nieuwe woord is Unkenruf. Weet jij wat het betekent? Vertel het ons.
Over 2 weken zijn we er weer Hopenlijk weer met Nathalie erBIJ. Misschien lukt het dan wel. Fijn weekend!