We zijn weer compleet! Nadat Roy afgelopen week wat vervelende ziekenhuisbezoekjes had in verband met de gezondheid van zijn dochtertje en Nathalie in de lappenmand lag.
Vandaag zijn we weer compleet en hebben we weer een leuke uitzending gehad. We kwamen tot de conclusie dat we ons programma alweer zeven jaar vanuit de studio in Oss maken. Reden voor een klein feestje, dus hadden we lekkere appelflappen.

Peter van der Wijst van de bibliotheek vertelde ons over een online livestream op dinsdag 11 mei aanstaande over literatuur en bier: “Boeken en Bier”. De meest bekende gast op deze avond is schrijver Ronald Giphart, die onlangs zijn boek ‘Alle Tijd’ uitbracht, een literair verhaal over zes vrienden die in hun studententijd een brouwerij beginnen. Live vanuit De Pul in Uden komt Giphart vertellen over zijn boek en wordt hij geïnterviewd door bierblogger Merel Kuitert. Singer-songwriter Simone Kleinendorst zingt een aantal nummers en Brouwers van Muifel en Sint Servattumus komen iets vertellen over het brouwen van bier.

Afgelopen week gingen de terrassen weer open en mochten we weer genieten van een lekker drankje in de zon. We spraken met Twan Hamers van sportcafé De Misse uit Den Dungen. Hamers heeft sinds vrijdag zijn terras geopend, en het gaat goed met de reserveringen. Wellicht heeft dit ook te maken met zijn ludieke actie. Hamers vertelde grappend dat in het café de Mexicaanse variant van het coronavirus is opgedoken. “Volgens experts is het 100% zeker dat wanneer je op het terras een bakje nacho’s besteld je daar corona bij krijgt”, zei hij. Gelukkig heeft hij het over het drankje.

We spraken Chef Léon voor de eerste keer live vanuit Frankrijk. Hij is een nieuw avontuur begonnen en gaat voor zes maanden een restaurant runnen. Léon is druk bezig met het reorganiseren van de keuken en het aanpassen van de menukaart. Natuurlijk gaf hij ons weer een lekker recept voor een koud/ lauw warme taart met gedroogde pruimen. Het recept is terug te lezen op onze website.

Cor Alberink vertelde ons wat “Unkenruf” is, namelijk: een zeer pessimistische /zwartgallige opmerking. Het nieuwe woord waar we weer over na kunnen denken is: “Kabale”

Over twee weken zijn we er weer! Tot dan!